promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Már hazai ginből is kérheted a kedvenc koktélodat
Borítókép:  UM.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az elmúlt egy évben gin tonic lázban ég mindenki akár a klubokról, akár egy vízparti bár fogyasztóiról beszélünk. Jó persze, a longdrinkek mindig is menők voltak, de jó látni, hogy a sztenderd whiskey-kóla, és a számomra sosem érthető vodka-szóda, után valami újat kedveltek meg az emberek. 

Nemrég hallottam, hogy már a hazai szeszmesterek nem csak remek pálinkákat és világhírű borokat tudnak készíteni, hanem Magyarországnak már van egy csak és kizárólag gin főzésre specializálódott vállalkozása. Így ismertem meg az Opera Gin-t.

A vállalkozás 2019 elején kezdte meg működését, mintegy 75 millió forintos beruházással. A cég kisipari technológiával dolgozik, ami miatt nyugodtan nevezhetjük egy hamisíthatatlan kézműves szeszfőzdének. 

A főzde fő terméke az Opera Gin Budapest.

A látogatóközpontként is üzemelő szeszfőzde nemcsak a magyar privát és vendéglátó-szakmai közönség megbecsülését szeretné kivívni, hanem újfajta hungarikumként célozza meg a külföldi piacokat is. Nem véletlenül, hogy a gin, mint ital egyre nagyobb népszerűségnek örvend világszerte. 

Az Egyesült Királyság gin piaca igencsak jelentős, az Európai Unió gin forgalmából 72 százalékot hasít ki, utána következik Spanyolország 11 százalékos és Hollandia 4 százalékos részesedéssel. Ennek ellenére a világ legnagyobb mennyiségében (évi 200 millió liter forgalommal) értékesített gin márkája a Fülöp-szigeteken előállított Ginebra San Miguel.

Még szerethetőbbé teszi a céget az a tény, hogy a gin alapjaként szolgáló borókabogyó a Kiskunsági Nemzeti Parkban termett. Az Opera Gin Budapest készítője, Dámosy Bálint diplomás főzőmester és társai saját receptúrájuk kialakításánál a klasszikus gin fűszerekre is támaszkodtak, mint az angelika gyökérre, a koriander magra, vagy az írisz gyökérre, az édesgyökérre és a grapefruit héjra. 

Ha valaki ki szeretné próbálni az Opera Gin italát ne habozzon. Sőt, október 31-én a bárban a gin lepárlásának művészetéről tartanak előadást, amire szintén mindenkit várnak szeretettel!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás