promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Közel ötven éves a legrégebbi nápolyi műhely
Borítókép:  Pepper.ph
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sportszelet, Pöttyös Túró Rudi, Pilóta keksz – csakhogy párat említsünk a magyarok kedvenc, hazai eredetű édességeiből. Mind nagy múlttal rendelkező vállalat, mely az évek során multivá nőtte ki magát. Na, de mi van a régi családi vállalkozásokkal? 

A legtöbb aprócska bolt és édesség-műhely a plázák és az egymást érő bevásárlóközpontok megjelenésével kénytelen volt bezárni. Alig egy maréknyi maradt belőlük, köztük az újpesti nápolyi üzem, amely már 1971 óta szolgálja ki az édesszájúakat. 

A Mátyás térre érve járók orrát édeskés illat csaphatja meg, mely a Szélesi család ostyasütő boltjából szállingózik. A közel ötven éve működő nápolyi készítő műhelyben generációról-generációra ugyanazt a masszát keverik. A jelenlegi tulajdonos, Szélesi Szabolcs, akinek még a mostohanagyapja alapította az üzemet, több, mint húsz éve dolgozik a családi vállalkozásban. 

„A 70-es, 80-as években volt a nápolyi fénykora. Körülbelül ugyanannyi készült, mint most, azzal a különbséggel, hogy a boltok polcain nem 100-200-féle édesség sorakozott, hanem mondjuk 10 fajta, amiből az egyik a mi nápolyink volt. Kuriózum volt az embereknek, hogy mást is látnak néhány megszokott terméken kívül” 

– mesélte korábban Szabolcs a Nosalty.hu-nak.

A vállalkozás szerencsére a multik érkezésével is lépést tudott tartani, sőt, néhány nagyobb bevásárlóközpontba a mai napig szállítanak az újpesti ostyákból. Az árak is teljesen barátiak, hiszen egy csomagot 250 forintért értékesítenek a műhely előterében található kis boltban. 

„Nálunk hétfajta ízben kapható a nápolyi. A sláger íz a kakaós és a citromos. Van még többek közt kókuszos, mogyorós, epres és mandulás is. A krémben gyakorlatilag semmi különleges nincs, növényi zsiradékból, kakaóporból vagy más hozzávalókból (kókuszreszelék, mogyoró) készül. Az alap a kezdetek óta egyforma”

– meséli a tulajdonos.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás