promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha szereted a sört, akkor Újpesten a helyed
Borítókép:  First Craft Beer
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Se külföldre nem kell utaznunk – habár most nem is igazán lehet –, se pedig a belvárosig nem kell bevillamosoznunk, ha brutál jó kézműves sörökre vágyunk. Irány Újpest, irány a FIRST Craft Beer sörfőzde!

A külvárosi sörfőzde remek hétvégi program lehet bárki számára, olyannak is, aki nem feltétlenül van oda a sörökért, mégis érdekli, hogyan készül a magyarok egyik kedvenc itala. A FIRST Craft Beerben napi 6000 liter sört készítenek. Emellett a gyárban található egy kocsmahelyiség is, ahol egy üvegfelületen keresztül át belátást nyerünk a gyártási folyamatba is.

A jó söröket garantálja, hogy a cég tavaly három díjat is bezsebelt a németországi Berlin International Beer Competition elnevezésű rangos nemzetközi sörversenyen.

A gyár tulajdonosai, a Kurucz fivérek 2010 óta küldetésüknek tekintik a minőségi magyar sör előállítását, ahogy az honlapjukon is olvasható. Évek óta azon dolgoznak, hogy a saját szervezésű fesztiválokkal, eseményekkel és a taproom kvízekkel fórumot teremtsenek a minőségi magyar sörnek és ezáltal minél több emberrel megismertessék az ízgazdag és illatos sörök sokszínű világát.

Kurucz Dániel szerint a tökéletes, elsőosztályú sör csakis megalkuvás nélkül állítható elő!

Egy craft beer sörfőzde egyik ismertető jele, hogy a termékeit folyamatosan fejleszti, és a nagyüzemmel ellentétben nem a maximális profitszerzésre törekszik, hanem a tökéletességre, ami persze igaz az újpesti főzdére is. 

A FIRST Craft Beer sörfőzdét hívhatjuk egy speciális látványfőzdének is, mely nem csak egy látogatható üzem, hanem Taproom is tartozik hozzá. A Taproom egy olyan kóstoló terem, mely közvetlenül a főzdében található, melyből üvegablakon keresztül maga az üzem is látható.

A sörfőzdében főzdetúrára is lehetőség nyílik, melyben még közelebb kerülhetünk a sörök és azok elkészítésének világához. A főzdetúra egy speciális edukációs program, melynek lényege, hogy az érdeklődők megismerkedjenek a kompromisszummentes, kisüzemi sör készítésének alapanyagaival, a sörfőzési technológiával. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás