promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megkóstoltuk a 2020-as Magyarország Tortája verseny győzteseit – képek
Borítókép:  A Magyarország Tortája verseny 2020-as győztesei / Promotions.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Curiositas, és Szentivánéji álom névre keresztelt sima, illetve cukormentes desszertek nyerték a magyar torták idei versenyét, és mindkettő tartogat számunkra igazi meglepetéseket, amiért érdemes adnunk nekik egy esélyt.

Idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Tortája versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnep tiszteletére, és ilyenkor rengetegen várják izgalommal, hogy milyen új, hazánkra jellemző ízvilág várja, hogy felfedezzük. Már megszokhattuk, hogy sima, és cukormentes győztest is hirdetnek, nekünk pedig sikerült kipróbálnunk mindkettőt.

[[cikk1]]

Magyarország Tortája 2020: Curiositas (Füredi Krisztián – Hisztéria Cukrászda, Tápiószecső)


Kép: Curiositas és a Szentivánéji álom / Promotions.hu

A neve alapján a kíváncsiság ihlette ezt a süteményt, hiszen a fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse és a tejcsokoládés bevonat mind nagyon jól hangzik, viszont egyértelműen a birsalma ízére építkezik az egész – talán egy kicsit túlságosan is.

Az állaga telten krémes, viszont ez szinte rétegenként változik, ami egész izgalmassá teszi. Szerencsére nem túl édes, hanem inkább fanyarnak mondható, így nem hagy bennünk teltség érzést, ráadásul a dekoráció is egyszerű, de nagyszerű, mivel elegánssá teszi a tetejére helyezett, aranyozott mandulaszem és a mintás csokidarab.

Összességében egy elég finom tortáról beszélünk, bár vannak ízek, amik eltörpülnek benne, a ropogós rétegben meg akadnak kellemetlenül kemény részek is, de mindenképp érdemes megkóstolni, mert valóban különleges az ízvilága.

Magyarország Cukormentes Tortája 2020: Szentivánéji álom (JÓkenyér Cukrászat, Pilisszentiván)


Kép: Szentivánéji álom és a Curiositas / Promotions.hu

Sokan előítélettel vannak az ilyen „minden mentes” tortákkal szemben, de itt nem kell félni, ugyanis szinte semmiben sem szenvedünk hiányt. A savanykás, fahéjas meggylekvár, meggyes habkrém, tejszínes-zabpelyhes angolkrém és a cukormentes fehércsokoládé egy valóban könnyű kis desszertet, illetve kellemes, lassú ízlelgetést ígér.

Igazi bűntudatmentes kényeztetés, ami az ízvilága szerint a meggy és a fahéj szerelemgyermeke, és meghálálja a rá szánt időt, ugyanis minden porcikája mennyei, ha odavagyunk ezért a két fő elemért. A dekorációnak szánt meggydarabkáknál több nem is kell, mivel nem egy tolakodó, hivalkodó süteményről beszélünk, hanem egy villával fogyasztható, falatnyi eleganciáról.

Nagyjából ezt nevezhetjük az igazi lightos, gyümölcsös finomságnak, amit nem érdemes kihagyni. Igazi újdonsággal mondjuk nem szolgál, mivel ismerős ízekkel dolgozik, de azokat példásan vonultatja fel, hogy egy frissítő, kellemes élményben legyen részünk.

A Curiositas és a Szentivánéji álom már augusztus 19-től elérhető a kijelölt cukrászdákban, csak az első időszakban igyekezni kell, mert a nagy érdeklődés miatt hamar elfogynak a szeletek, amiket legalább egyszer mindenképp ki kell próbálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás