Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Az IKEA piacra dobja a svéd húsgolyó húsmentes változatát

Az IKEA piacra dobja a svéd húsgolyó húsmentes változatát

Gasztro & Tourism

Az IKEA piacra dobja a svéd húsgolyó húsmentes változatát

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 14:50

A húsmentes golyó, melynek klímalábnyoma csupán 4 százaléka a klasszikus húsgolyóénak, abból a megfontolásból született, hogy az IKEA újra előállíthassa a népszerű húsgolyót, de ezúttal hús nélkül. 

Komoly munka eredményeképpen – olyan összetevőkből, mint a borsófehérje, a zab, az alma és a burgonya – sikerült megalkotni az IKEA egyik legnépszerűbb terméke, a svéd húsgolyó fenntarthatóbb megfelelőjét, így a húsgolyó szerelmeseinek nem kell lemondaniuk a megszokott ízről és állagról

– közölte a vállalat.

A húsmentes golyó klímalábnyoma a klasszikus IKEA húsgolyóénak mindössze 4 százalékát teszi ki, jelentősen hozzájárulva ezzel az IKEA azon célkitűzéséhez, hogy a vállalat 2030-ra klímapozitívvá váljon.

„Évente több mint egymilliárd húsgolyót adunk el. Képzeljük el, hogy a húsgolyó rajongói közül minél többeket sikerül meggyőzni, hogy a húsmentes golyót válasszák. Ha a húsgolyóeladásnak körülbelül 20 százalékát sikerülne a húsmentes golyó eladására váltanunk, az mintegy 8 százalékos csökkenést eredményezne az IKEA élelmiszerkereskedelemre vonatkozó klímalábnyomában. (...) Az új, húsmentes golyóval fenntarthatóbb alternatívát kínálhatunk a hús szerelmeseinek anélkül, hogy a sokak által kedvelt IKEA húsgolyó-élmény csorbulna”

– nyilatkozta Sharla Halvorson, az IKEA Globális Egészségügyi és Fenntarthatósági vezetője.

Az IKEA éttermeiben a húsmentes golyót burgonyapürével, vörösáfonya-lekvárral és tejszínes mártással tálalják, éppen úgy, ahogyan a hagyományos húsgolyót, ráadásul ugyanolyan alacsony áron. A húsmentes golyót a vásárlók az áruházak Svéd Finomságok Boltjaiban fagyasztva is megvásárolhatják és otthon elkészíthetik. A húsmentes golyó egyáltalán nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, így az IKEA ételkínálatának legújabb termékét húsgolyó-rajongók, flexitaristák, vegetáriánusok és vegánok egyaránt fogyaszthatják. 

A húsmentes golyó 2020 augusztusától lesz kapható az európai áruházakban.

Borítókép: IKEA