promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon kiakadtak a Street Kitchenre a bajai halászlé miatt
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vitális Lilla azonban javította a hibáját, és bemutatta az eredeti receptet.

A bajaiak azt szokták mondani, hogy mielőtt az emberek belekezdenek otthon egy hamisítatlan bajai halászlé készítésébe, azelőtt mindenképpen el kell látogatni hozzájuk, és megkóstolni az eredetit, valamint ha van rá lehetőség, a technikáját is jól megnézni.

A Street Kitchen egyik gasztro-bloggere, Vitális Lilla ezt nem tette meg, és május közepén így fogott bele a bajai halászlé elkészítésébe.

A helyiek fel is lázadtak, és elkezdték kommentekkel támadni a videót, amik közül egyik sem volt szívhez szóló:

  • „Szerintem jobban jártok, ha átírjátok a videó címét és kisípoljátok azt a részt ahol Lilla Bajaiként emlegeti ezt a lecsólébe mártott halat! Egy kicsit más a Bajai halászlé vagy hallé receptje! De szerintem még azzal is jobban fogtok járni, ha kikapcsoljátok a kommenteket, mert nagyon sok bajai szét fogja szedni a videótokat! Paradicsom, paprika, átszűrés!? Komoly!?”
  • „Kedves SK! Mielőtt bemutattok egy receptet, illő lenne alapos kutatómunkát végezni. A bajai halászlé Hungarikum. Szóval ha csinálsz otthon egy köcsögöt, befested, azt se hívhatod Lilla féle Hollóházinak.”
  • „Ez nem a karcagi birkapöri Lilla verzióban?”

Szóval beindult az igazi lázadás, és szegény Lillát valóban szétszedték a bajaiak, de ő nem állt le a sebeit nyalogatni, a Street Kitchen sem vette le a videót, hanem belefogtak egy újba. A blogger tényleg elment Bajára, és eltanulta a profiktól, hogy miképp is kell ezt jól csinálni.

Nem sokan ismerik el, hogy hibáztak, szóval tényleg hatalmas respekt az egész csapatnak. Ebbe már a bajai kommentelők se kötöttek bele.

Amúgy is beindult a bogrács szezon, szóval ha bajai halászlére vágytok, akkor itt van hozzá a profi recept.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás