promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Teszt: konkurenciát csinál a Borsodi a Soproni IPA-nak
Borítókép:  Winkler Róbert
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nincs mese, a Borsodi is a piacra dobja az első felsőerjesztésű sörét.

Emlékszem, amikor még a Soproni IPA bekerült a piacra, ami még napjainkban is az egyik legkelendőbb felsőerjesztésű sörnek számít hazánkban. Természetesen kézműves sörőzökben kapni jobbat, de ha gyorsan és jó árban akartunk egy kis IPA-t legurítani, akkor ez volt a tökéletes választás.

Az emberek annyira megkedvelték, hogy az elején hiánycikk volt, egyszerűen ki voltak fogyva a sörcsapok néhány helyen, ahova jártunk. A Soproni nem volt felkészülve arra, hogy ennyire rá fognak kapni az emberek az ízére.

Az IPA-nak, vagyis az India pale ale nevének persze története van. A 18. században, amikor India brit gyarmat volt, az oda szállított sörökbe nagy mennyiségű komlót tettek, hogy kibírják a hosszú hajóutat anélkül, hogy minőségük leromlana. A felhasznált komlóktól függően az ízvilág széles skálán mozoghat, de a keserűség és a közepes testesség jellemzi.

A Borsodi IPA több különböző komló felhasználásával, tiszta malátából készült. A Soproni söre 4,8%-os alkoholtartalmú, míg a Borsodié 5%-os lett. De hát nem is kell jobb kóstoló, mint a Winkler Robi-féle tesztelés.

Az IPA június végétől kereskedelmi üzletekben is elérhető, szóval ti tesztelhetitek, hogy a Soproni, vagy a Borsodi csinál jobb IPA-t. Ha egyik sem, akkor maradnak az igazi kézműves sörök.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás