promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy dolog miatt érdemes Bonaire partjára lépni, de arra is elég másfél óra – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban Bermuda szigetét fedeztem fel.

A Bonaire sziget a Karib-tenger déli részén, kevesebb mint 100 mérföldre, azaz majd 160 kilométerre található Venezuela partjaitól. Bonaire a Kis-Antillákhoz tartozó ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curaçao) tagja. A karibi térség nagy részével ellentétben az ABC-szigetek a hurrikán övön kívül esnek.

A szigetről nem sokat tudtam, így nagy elvárásaim se voltak. Amikor kiléptem a hajóból és megalkudtam a sziget túrára, akkor már éreztem, hogy a másfél órás  körutazás túlzottan sok látnivaló nem fog rejteni – ezen a szigeten ennyi van és nem több...

Ennek ellenére nagyon kedvező benyomást tett rám a sziget.

Életembe nem láttam még például kaktuszból épített kerítést. A túra vezetője meg akart állni a helyi posta hivatalnál, de ránézve az épületre, inkább azt kértem, hogy menjük tovább:

csak időhúzás lett volna...

A sólepárló viszont mindent megért: zseniális látvány volt. Bárkinek, aki itt jár nagyon szívesen ajánlom a belvárosban lévő kisebb üzleteket, ahol különböző fűszersókat lehet venni, amiből fantasztikus ételek készíthetőek:

ez a legjobb dolog Bonaire-n.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás