Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy dolog miatt érdemes Bonaire partjára lépni, de arra is elég másfél óra – galéria

Egy dolog miatt érdemes Bonaire partjára lépni, de arra is elég másfél óra – galéria

Gasztro & Tourism

Egy dolog miatt érdemes Bonaire partjára lépni, de arra is elég másfél óra – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 18:01

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban Bermuda szigetét fedeztem fel.

A Bonaire sziget a Karib-tenger déli részén, kevesebb mint 100 mérföldre, azaz majd 160 kilométerre található Venezuela partjaitól. Bonaire a Kis-Antillákhoz tartozó ABC-szigetek (Aruba, Bonaire és Curaçao) tagja. A karibi térség nagy részével ellentétben az ABC-szigetek a hurrikán övön kívül esnek.

A szigetről nem sokat tudtam, így nagy elvárásaim se voltak. Amikor kiléptem a hajóból és megalkudtam a sziget túrára, akkor már éreztem, hogy a másfél órás  körutazás túlzottan sok látnivaló nem fog rejteni – ezen a szigeten ennyi van és nem több...

Ennek ellenére nagyon kedvező benyomást tett rám a sziget.

Életembe nem láttam még például kaktuszból épített kerítést. A túra vezetője meg akart állni a helyi posta hivatalnál, de ránézve az épületre, inkább azt kértem, hogy menjük tovább:

csak időhúzás lett volna...

A sólepárló viszont mindent megért: zseniális látvány volt. Bárkinek, aki itt jár nagyon szívesen ajánlom a belvárosban lévő kisebb üzleteket, ahol különböző fűszersókat lehet venni, amiből fantasztikus ételek készíthetőek:

ez a legjobb dolog Bonaire-n.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria