Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Íme a Bermuda-háromszög, ahol először éreztem magam igazán kicsinek – galéria

Íme a Bermuda-háromszög, ahol először éreztem magam igazán kicsinek – galéria

Gasztro & Tourism

Íme a Bermuda-háromszög, ahol először éreztem magam igazán kicsinek – galéria

Gasztro & Tourism

Promotions 18:01

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Előző írásomban bemutattam Belize-t, amely egy nagyon szegény és lepukkant város a Karib-térségben.

A Bermudákra hajóval érkeztem, hiszen korábban mindig is izgatott a Bermuda-szigetek rejtélye. Persze ebből az utazó semmit nem érzékel, hiszen a mi hajónk sem nem tűnt el – sajnos...

Viszont, amikor megérkeztünk valami fantasztikus látvány fogadott:

elegáns gyönyörű hajónk befutott a kikötőbe, ahol az első nap egy kellemes sétát tettem és felmértem a lehetőségeket, hogy a másnapi egész napos sziget túrára melyik lesz a legalkalmasabb sofőr. 

Bermudát az európaiak az 1500-as évek elején fedezték fel, ami egy szigetcsoport az Atlanti-óceánban és jogilag Nagy-Britannia tengerentúli területe. 150 szigetből és mintegy 200 korallzátonyból áll. A szigetek közül csupán 20 lakott, ezek közül tízet hidak kötnek össze.

A szigetcsoport a legrégebbi önkormányzattal rendelkező kolóniája az Egyesült Királyságnak, 1620-ban alapított parlamentje a világon a harmadik legrégebb óta folyamatosan fönnálló törvényhozó testület. 

A kikötő is több órára való látnivalót rejteget:

nem véletlen, hogy Bermuda ennyire népszerű az utazók körében.

A legkényelmesebb módja és a legszebb érkezés a meseszép partok mentén, ha hajóval jövünk – sok társaság szervez ide pár napos utakat.

A következő reggel emberünk ott várt minket a megbeszélt helyszínen, és vitt körbe a szigeteken, amelyek – mint már említettem – közül többet híd köt össze. Nagy meglepetésünkre többször is összefutottunk a sziget végtelenül barátságos kormányzójával, hiszen egy állami ünnepség közepébe csöppentünk.

Gyönyörű, tiszta, rendezett, meseszép strandokat lehet látni, szépek az épületek, és ami még lényeges: nagyon kedves emberekkel lehet találkozni.

Itt tapasztaltam meg először, hogy milyen furcsa az, amikor életemben először átélem azt, hogy lenéznek rám. 

Ugyanis összefutottunk egy 2 méter 15 centiméter magas rendőrrel – érdekes élmény volt, hiszen „kicsi embernek” éreztem magam.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt független utazási tanácsadó 1980 óta a világ 127 országában járt, szinte mindenhol többször, míg az Ázsiai országokban átlagosan tízszer, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 52 útján volt, így több, mint 500 éjszakát töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. 2015-ben megalapította a World Travel Master online utazási tanácsadó irodát.
Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria