Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírus-teszt nélkül utazhatunk Szlovákiába, Ausztriába, és Csehországba

Koronavírus-teszt nélkül utazhatunk Szlovákiába, Ausztriába, és Csehországba

Gasztro & Tourism

Koronavírus-teszt nélkül utazhatunk Szlovákiába, Ausztriába, és Csehországba

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 09:41

A mai naptól megszűntek a korlátozások, ha Szlovákiába, Ausztriába, vagy Csehországba szeretnénk utazni.

Fokozatosan érkeznek a jó hírek a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. Gulyás Gergely nem olyan rég bejelentette, hogy a kormány benyújtotta az Országgyűlésnek a  járványügyi készültség fenntartásról és a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot.

Ennek a lényege, hogy június 16-át követően egy-két napon belül megszűnhet a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet. Ezt követően a színházak, múzeumok, mozik és a fürdők is kinyithatnak. A rendezvényekre vonatkozó korlátozás fennmarad, szóval fesztiválokra sajnos továbbra sem számítsunk augusztus közepéig, de az autós koncerteket engedélyezték.

Közben Szijjártó Pétertől is remek hírek érkeztek a határátlépésről csütörtök este:

„Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszter-kollégákkal, Alexander Schallenberggel, Tomás Petricekkel és Ivan Korcokkal. Végül sikerült megállapodni minden technikai kérdésben, így holnap reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok"

- írta a Facebookon a külgazdasági és külügyminiszter.

A mai naptól nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás, valamint az onnan történő hazatérés esetén, és megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.

Borítókép: Falstaff