Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Videó: ha ezt megnézed, elönt a nyugalom, megszűnik minden gondod, és pozitív leszel

Videó: ha ezt megnézed, elönt a nyugalom, megszűnik minden gondod, és pozitív leszel

Gasztro & Tourism

Videó: ha ezt megnézed, elönt a nyugalom, megszűnik minden gondod, és pozitív leszel

Gasztro & Tourism

CST - 2020.06.01. 13:48

A cseresznyefa-virágzás egy csodálatos jelenség Japánban. 

Ha már jobban be vagyunk zárva a kelleténél, kell, hogy időnként egy kicsit kitekintsünk a saját kis világunkból, és megnézzük, hogy mi történik a világ másik felén.

Például itt van Japánban a cseresznyefa-virágzás, ami egy elképesztően látványos jelenség, és hatalmas tiszteletben áll a szigetek országában. Hanami-nak hívják ezt az ünnepet, és szerte Japánban nagy becsben tartják.

Hanami napjaiban az emberek átadják magukat a természeti szépség ünneplésének, kimennek, sétálnak, táncolnak, az utcákat ellepik a színesebbnél színesebb programok.

Régebben pedig komoly tétje is volt a virágzásnak, hiszen a cseresznyevirágokból jósolták meg például a termés várható bőségét is.

Ikeda Kazuki fotóművész az elmúlt hónapban a Nara Park-ot járta be, hogy lencsevégre kaphassa a csodálatos jelenséget. A vizit után rengeteg fotót és képet osztott meg közösségi oldalain azzal a nem titkolt szándékkal, hogy egy kis nemzetközi reklámot is csapjon a parknak, és arra bátorítsa az embereket, ha már elmúlik a karantén, és kicsit lazítanak a megszorító intézkedéseken, látogassák meg a helyet.

A képeken szikaszarvasokat láthatunk még, azt az állatot, amely egy másik jelképe Narának. Jellegzetességük a fehér pöttyök, amelyek számos szarvasnál megtalálhatók, de csak a szikaszarvasoknál maradnak meg a kifejlett példányoknál is. Sokáig szent állatként tisztelték őket, évszázadokig éltek az ember mellett, így hozzánk szoktak,: a parkban sem félnek a látogatóktól, egyes példányok azt is megtanulták, hogy meghajlással kérjenek ételt a turistáktól.

(via Unilad)

Borítókép: Kikiphotoworks

Legolvasottabb hírek