promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy Michelin-csillagos séf nem akar kínaiakat látni az éttermében
Borítókép:  HENNING KAISER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mondjuk Jean-Claude Bourgueil a kijelentése miatt már nem Michelin-csillagos séf.

Van egy étterem Düsseldorfban, az Im Schiffchen, ami hamarosan újra kinyitja kapuit, csak hát az étterem séfje, Jean-Claude Bourgueil csinált egy kis botrányt előtte. Jószívűen kiírta Facebookon, hogy az étterem újra szívesen lát mindenkit, kivéve a kínaiakat.

„Pénteken indulunk, de csak a bisztrónkkal, a kínaiakat azonban nem látjuk szívesen.”

- jelentette ki a 73 éves szakács.

Természetesen elszabadult a botrány, és sokan felkapták a fejüket, hogy egy neves étterem miképp engedhet meg magának ilyen rasszista hangot.

Jean-Claude Bourgueil próbálta menteni a menthetőt, és törölte a posztot, majd bocsánatot kért, hogy félreértették a szavait. Azt mondta a kijelentése nem a kínai emberek felé irányult, hanem a diktátorok felé.

„A francia forradalom gyermeke vagyok, és gyűlölöm a diktátorokat ezen a világon. Azokat, akik elnyomják állampolgáraikat és halállal bünteti az embereket. Kilenc különböző nemzetiségű ember dolgozik étteremben. A feleségem ázsiai és én is idegen vagyok ezen a bolygón. Sok mindennel lehet engem vádolni, de hogy rasszista lennék? Azt egyáltalán nem tolerálom.”

- írta a bocsánatkérő levelében a séf, ami egy igen szép mentés lett volna, ha nem a koronavírus járvány közepén lennénk. Sajnos ezt nehéz így másképp érteni.

A rasszista megnyilvánulás után a sztárszakács éttermétől elvették a Michelin-csillagot, a kalauz már ki is vette a magas színvonalú ajánlott helyei közül.

Thomas Geisel, Düsseldorf polgármestere azt mondta az ügyben, hogy a vírust nem szabad összekötni a teljes kínai lakossággal. Nem tűrik el, hogy az ázsiai származású düsseldorfiakat a koronavírus-járvány miatt rasszista sértések érjék, vagy bárhol diszkriminálják őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás