promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alaszkában található a kutyaszánhúzás fővárosa – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A koronavírus-járvány bizonytalan időre elnapolta utazásaimat, így most az elmúlt évtized legjobb pillanatait fogom feleleveníteni időről-időre. Jurák Zsolt vagyok és most egy kicsit más szemszögből folytatom a „Zsolt utazása” című rovatomat.

Azt nem gondoltam volna, hogy Alaszkában fognak megtanítani arra, hogyan kell elhárítani egy medvetámadást.

Az utazás következő állomása Anchorage volt, amiről sokan azt hiszik, hogy Alaszka fővárosa, ám ez nem igaz, hanem csak annyi, hogy az állam legnagyobb városa. Alaszka lakosainak csaknem fele a városban vagy annak környékén lakik, mivel Anchorage az állam gazdasági központja.

Egy nagy amerikai város kényelmét kínálja, de mindössze 30 perces autóútra fekszik az alaszkai vadontól.

Akik ellátogatnak ebbe a városba megtapasztalhatják azt, hogy milyen volt egy évszázaddal ezelőtt ez a fantasztikus környék. Egyáltalán, hogy milyen házakban éltek az emberek. A következő három helyet feltétlenül megtekintésre ajánlom:

  • az Anchorage Történelmi és Művészeti Múzeumot,
  • az Alaszkai Vadvilág Védelmi Központot
  • az Alaszkai Örökségvédelmi Központot.

Bár mindenki nagyvárosként könyveli el Anchorage-ot Alaszkában, de nekem egy kisváros báját mutató hely volt.

Egy dolgot még mindenképpen kiemelnék: minden év márciusának első szombatján innen indul az 1600 kilométeres Iditarod kutyaszánhúzó verseny, amely a Bering-tenger nyugati partján fekvő Nome városáig tart.

A megmérettetés 10 órakor kezdődik, amikor is elsőként egy tiszteletbeli hajtó hagyja el a rajtvonalat, majd két percenként követik őt a versenyzők. A csapatok sűrűn hóviharban versenyeznek, amit állandó mínuszok és jeges szél övez.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás