Zárva a fagyizó, de no para, akkor csinálj magadnak otthon nyalánkságot!
Nyakunkon a jó idő, gondolatban már nyalogatjuk is az év első tölcséres fagylaltját. Csoki? Vanília? Kinek mi. De miért tennénk mindezt csak gondolatban?
Karantén ide vagy oda, nem kell mindenről lemondanunk szerencsére, például esetünkben a fagyiról sem. Most egy olyan receptet hoztunk, amit játszi könnyedséggel elkészíthetünk a saját vagy családunk örömére. Ráadásul nagyobb erőfeszítést sem igényel, nem lesz szükségünk semmiféle extra kellékre sem.
A mottónk: fagyikészítés egyszerűen.
Amire egyáltalán nem lesz szükségünk: fagylaltkészítő masina. (Hurrá.)
Amire feltétlenül szükségünk lesz:
- két csésze, minimum 36 százalékos zsírtartalmú tejszín hűtött állapotban;
- két csésze könnyed habtejszín;
- 1 csésze cukor;
- két teáskanálnyi vanília aroma/kivonat.
Érdemes egy méretes tálkát elővennünk a fagyikészítő mutatványunkhoz. Ha kiválasztottuk a legmegfelelőbbet, akkor egyszerre az összes hozzávalót keverjük össze,
de úgy, hogy a cukor 100 százalékban oldódjon fel.
Ha ezzel megvagyunk, akkor rövid időre, egy fél órácskára helyezzük a fagyasztóba a masszánkat. Ha azt tapasztaljuk, hogy az edény perem részén megfagyott a félkész fagylakománk, akkor ideje elővenni a habverőt, és nekiveselkedni az anyag felverésének.
Ezt a folyamatot 4 vagy 5 alkalommal kell megismételnünk fél óránként, hogy elérjük a kellemesen krémes állagot.
Ha mindezzel megvagyunk érdemes 6 óráig végleg pihenőre küldeni a finomságunkat a fogyasztás előtt.
Ezzel a recepttel egy alap vanília fagyit kapunk végeredményben. Természetesen az ízesítésnek fantáziánk és ízlésünk szab csak határt, mielőtt végleg pihenőre küldenénk a fagyit, bármi jóval felturbózhatjuk a hideg finomságot.
Legyen az gyümölcs, vagy a csokoládék színes repertoárja, kedvünk és kényünk szerint bármit beleszórhatunk.
Borítókép: Pixabay.com