Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Készíts otthon fagyit! Egyszerűbb, mint gondolnád

Készíts otthon fagyit! Egyszerűbb, mint gondolnád

Gasztro & Tourism

Készíts otthon fagyit! Egyszerűbb, mint gondolnád

Gasztro & Tourism

CST 09:09

Zárva a fagyizó, de no para, akkor csinálj magadnak otthon nyalánkságot!

Nyakunkon a jó idő, gondolatban már nyalogatjuk is az év első tölcséres fagylaltját. Csoki? Vanília? Kinek mi. De miért tennénk mindezt csak gondolatban? 

Karantén ide vagy oda, nem kell mindenről lemondanunk szerencsére, például esetünkben a fagyiról sem. Most egy olyan receptet hoztunk, amit játszi könnyedséggel elkészíthetünk a saját vagy családunk örömére. Ráadásul nagyobb erőfeszítést sem igényel, nem lesz szükségünk semmiféle extra kellékre sem. 

A mottónk: fagyikészítés egyszerűen.

Amire egyáltalán nem lesz szükségünk: fagylaltkészítő masina. (Hurrá.)

Amire feltétlenül szükségünk lesz: 

  • két csésze, minimum 36 százalékos zsírtartalmú tejszín hűtött állapotban;
  • két csésze könnyed habtejszín;
  • 1 csésze cukor;
  • két teáskanálnyi vanília aroma/kivonat.

Érdemes egy méretes tálkát elővennünk a fagyikészítő mutatványunkhoz. Ha kiválasztottuk a legmegfelelőbbet, akkor egyszerre az összes hozzávalót keverjük össze,

de úgy, hogy a cukor 100 százalékban oldódjon fel.

Ha ezzel megvagyunk, akkor rövid időre, egy fél órácskára helyezzük a fagyasztóba a masszánkat. Ha azt tapasztaljuk, hogy az edény perem részén megfagyott a félkész fagylakománk, akkor ideje elővenni a habverőt, és nekiveselkedni az anyag felverésének.

Ezt a folyamatot 4 vagy 5 alkalommal kell megismételnünk fél óránként, hogy elérjük a kellemesen krémes állagot.

Ha mindezzel megvagyunk érdemes 6 óráig végleg pihenőre küldeni a finomságunkat a fogyasztás előtt.

Ezzel a recepttel egy alap vanília fagyit kapunk végeredményben. Természetesen az ízesítésnek fantáziánk és ízlésünk szab csak határt, mielőtt végleg pihenőre küldenénk a fagyit, bármi jóval felturbózhatjuk a hideg finomságot.

Legyen az gyümölcs, vagy a csokoládék színes repertoárja, kedvünk és kényünk szerint bármit beleszórhatunk.

Borítókép: Pixabay.com