Nagymamám kedvenc húsvéti süteménye egy csoda, amit neked is látnod kell
Olvass tovább...
Zárva a fagyizó, de no para, akkor csinálj magadnak otthon nyalánkságot!
Nyakunkon a jó idő, gondolatban már nyalogatjuk is az év első tölcséres fagylaltját. Csoki? Vanília? Kinek mi. De miért tennénk mindezt csak gondolatban?
Olvass tovább...
Karantén ide vagy oda, nem kell mindenről lemondanunk szerencsére, például esetünkben a fagyiról sem. Most egy olyan receptet hoztunk, amit játszi könnyedséggel elkészíthetünk a saját vagy családunk örömére. Ráadásul nagyobb erőfeszítést sem igényel, nem lesz szükségünk semmiféle extra kellékre sem.
A mottónk: fagyikészítés egyszerűen.
Amire egyáltalán nem lesz szükségünk: fagylaltkészítő masina. (Hurrá.)
Amire feltétlenül szükségünk lesz:
Érdemes egy méretes tálkát elővennünk a fagyikészítő mutatványunkhoz. Ha kiválasztottuk a legmegfelelőbbet, akkor egyszerre az összes hozzávalót keverjük össze,
de úgy, hogy a cukor 100 százalékban oldódjon fel.
Ha ezzel megvagyunk, akkor rövid időre, egy fél órácskára helyezzük a fagyasztóba a masszánkat. Ha azt tapasztaljuk, hogy az edény perem részén megfagyott a félkész fagylakománk, akkor ideje elővenni a habverőt, és nekiveselkedni az anyag felverésének.
Ezt a folyamatot 4 vagy 5 alkalommal kell megismételnünk fél óránként, hogy elérjük a kellemesen krémes állagot.
Ha mindezzel megvagyunk érdemes 6 óráig végleg pihenőre küldeni a finomságunkat a fogyasztás előtt.
Ezzel a recepttel egy alap vanília fagyit kapunk végeredményben. Természetesen az ízesítésnek fantáziánk és ízlésünk szab csak határt, mielőtt végleg pihenőre küldenénk a fagyit, bármi jóval felturbózhatjuk a hideg finomságot.
Legyen az gyümölcs, vagy a csokoládék színes repertoárja, kedvünk és kényünk szerint bármit beleszórhatunk.