Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Nagyon messziről is újra látni a Himalája csúcsait

Nagyon messziről is újra látni a Himalája csúcsait

Gasztro & Tourism

Nagyon messziről is újra látni a Himalája csúcsait

Gasztro & Tourism

Toronicza Péter 09:09

Ilyenre már évtizedek óta nem volt példa Indiában.

Indiában sem másabb a helyzet, mint a többi országban, ahol szintén zakatol a koronavírus-járvány. Már jócskán túllépte a tízezret a fertőzöttek száma, és már több mint 400-an meghaltak. Persze a számok napról napra emelkednek.

Narendra Modi miniszterelnök úgy döntött, egészen május 3-ig meghosszabbítja a kijárási tilalmat. Az országban már csaknem egy hónapja leállították az állami vasutat és a távolsági buszszolgálatásokat is, ezzel pedig teljesen megszűnt a tömegközlekedés.

A járvány miatt a repülőgép forgalom is teljesen lecsökkent, így Indiában annyira kitisztult a levegő, hogy messziről is láthatóvá váltak a Himalája csúcsai. Arra már 30 éve nem volt példa a helyiek szerint, hogy ennyire jól lehessen látni a hegyvonulatot, mindig nagyon közel kellett menni a csodás panorámához.

A szmog teljesen eltűnt, így most Pandzsáb tartomány nagyvárosából, Dzsálandhárból is jól látható a Himalája, ami 160 kilométerre van a hegytől. A helyiek most az otthonukból annyit videóznak és fotóznak, amennyit csak tudnak, mert ha az élet visszatér a rendes kerékvágásba, a csúcsok ismét a ködbe burkolóznak majd.

Persze mindenki inkább letenne a látványról, csak végre legyen vége a járványnak.

Borítókép: Wikipedia offical