Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Gesztesi Károlyról neveztek el süteményt – íme a receptje

Gesztesi Károlyról neveztek el süteményt – íme a receptje

Gasztro & Tourism

Gesztesi Károlyról neveztek el süteményt – íme a receptje

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin 19:33

A Gesztesi szeletet ezentúl bárki el tudja magának otthon készíteni.

Lassan három hónapja már, hogy Gesztesi Károly tragikus hirtelenséggel elhunyt, halálhíre az egész országot megrendítette. A Heves megyében található kisvárosban, Lőrinciben élő Tunyogi Éva is nagy rajongója volt a színésznek, aki többször is váltott vele pár szót, ha Egerben lépett fel.

„Legutóbb a Miniszter félrelép című darabban láttam Egerben, szuper előadás volt! A humora felejthetetlen... Mindig váltottunk pár szót a szünetekben. Iszonyúan sajnálom, hogy erre már többször nem lesz lehetőségem...”

– nyilatkozta a Ripost-nak Éva, aki egy süteményt is elnevezett a színművészről, hogy méltó módon emlékezzen meg rá. A Gesztesi szelet nevet viselő édesség állítólag hamar a helyiek kedvencévé vált.

„Szerettem volna Karcsi kedvencét elkészíteni, hogy mindig emlékezhessünk rá itt Lőrinciben. Ezért tettem bele szeder lekvárt, hiszen ez volt a nagy kedvence a művész úrnak. Ő is éde szájú volt, imádnivaló, barátságos. A szívemben örökké élni fog! Akárhányszor sütök ilyen sütit, mindig ő jut majd eszembe. De nem szabad megfeledkezni a másik finomságról sem, amit Gesztesi ihletett: a Shrek szeletért is odavannak a városban”

– mondta Éva, aki volt olyan kedves, és megosztotta az olvasókkal a Gesztesi szelet receptjét, így bárki el tudja majd otthon készíteni.

Tunyogi Éva Gesztesi szelet nevű süteménye – fotó: Ripost

Borítókép: Infostart

A Gesztesi szelet receptje
Hozzávalók a tésztához:

 • 20 dkg porcukor
 • 2 egész tojás
 • 3 evő kanál méz
 • 1 kávés kanál szódabikarbóna
 • 20 dkg vaj
 • 2 evő kanál holland kakaó
 • 50 dkg liszt

Hozzávalók a krémhez:

 • 0,5 l tej
 • 0,5 kg szederlekvár
 • egy csomag vaníliapuding
 • egy tábla étcsokoládé

Elkészítés: Gőz felett egy edényben összedolgozzuk a porcukrot, a tojást, a mézet, a szódabikarbónát, a vajat és a holland kakaót, majd a liszttel összekeverjük. Három cipóra osztjuk, és a gáztepsi alján három egyenlő lapot sütünk. Ennek az elkészítési ideje körülbelül 15 perc. Közben fél liter tejből sűrű pudingot főzünk, és hozzá adunk fél kilogramm szeder lekvárt, géppel pedig simára dolgozzuk! Két részre osztva megkenjük a lapokat, és a tetejét étcsokoládéval bevonjuk. Pár órát pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak, utána fogyasztható.

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria