promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: „Jó reggelt, Vietnám!” – galéria
Borítókép:  Robbie Williams a Jó reggelt, Vietnám! című filmben. Forrás: AFP.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt feltérképezte a korábbi Saigont, mostani nevén Ho Chi-Minh városát.

Utazási tanácsadónk vietnámi felfedezőútján, az egyik legfontosabb város felé haladva felkereste az ország egyik jellegzetes kertjét.

„Vietnám legnagyobb városába érve nem is kezdhetném mással a pár mondatos beszámolót, mint Robbie Williams legendás filmjének legendás mondatával.”

„Az ország egyik legjelentősebb városára visszatérve még ma is használják a Saigon nevet, pedig 1975 óta már Ho Chi Minh-nek nevezik hivatalosan. Az öt milliós nagyvárosban az élet többnyire az utcán zajlik. Ez különösen érvényes a Saigon-folyó menti központra és a Cholon-ra, ami a város kínai negyede. Hihetetlenül sok a moped és a kerékpár, autóból viszont nincs túl sok. Mindenhol utcai mozgóbüfék, és pár férőhelyes étkezők között lehet felfedezni a város utcáit.”

„Itt nincs olyan sok látnivaló, mint Vietnám más részein de érdemes felkeresni az elnöki palotát, a Notre Dame katedrálist, a régi Postapalota épületét, felmenni a Bitexco toronyba és megnézni a »saigoni romkocsmát«, amit persze csak én neveztem el igy, de remek hely a lakatlanná vált kilenc emeletes ház, ami jobbnál jobb kávézók és teázók otthona”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás