promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szédületes építmény: a pozsonyi UFO-torony minden turista kedvence
Borítókép:  Pixabay
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kilátóból, amelyben egy étterem is üzemel, lenyűgöző panoráma nyílik a városra. De a Duna felett lebegő csészealjon kívül is menő hely Pozsony. Mutatjuk, hogy mit érdemes megnézni a városban.

Könnyed kikapcsolódásra vágyóknak, kedvcsinálóként hoztuk el Pozsony főbb nevezetességeit. A szlovák főváros szinte csak egy karnyújtásnyira van tőlünk, és remek lehetőségeket tartogat egy tartalmas hétvége eltöltésére.

Hófehér vár

Fehér falaival egyértelműen a város ékköve a pozsonyi vár, ami a Történeti Múzeum székhelye is egyben. A vár királyi tornyába merészkedve 47 méteres magasságba juthatunk fel, ahonnan csodás panoráma vár ránk, tekintetben átnyúlva a szomszédos országok peremterületeire. Korábban itt őrizték a magyar koronázási ékszereket is.

Repülő csészealj

Csészealjként tornyosul a város fölé az a bizonyos futurisztikus torony, amelyet egyszerűen csak UFO-ként emlegetnek. A létesítményből szintén pazar a kilátás, hiszen 95 méter magasságig nyújtózkodik az égbe, az SNP híd végében, lenyomva ezzel a várat is. A naplemente után fényjátékával is megörvendezteti a népet, ami aztán már tényleg csak hab a tortán.

Templomok városa

Érdemes útba ejteni a gótikus stílusú Szent Márton-dómot is. Az egykori koronázási templom, már a 15. század óta cövekel a város szívében. Illetve, ha errefelé visz utunk, semmiképp sem feledkezzünk meg a Szent Erzsébet templomról sem, mely a megszokottól eltérően korán sem szolid, sőt, 20. századi frissességével gyönyörű kék színben tárul a szemünk elé.

Kép: Wikimedia commons

Mihálykapu

A legrégebbi pozsonyi épületek közé sorolják a Mihálykaput, ami alatt bizony egyszer legalább keresztül kell haladni, beszippantva a történelem letűnt zamatát. A kapu őse 1300 körül épült, mai formáját pedig 1758-ban nyerte el egy a barokk rekonstrukciónak köszönhetően. A nevezetes kapu a Fegyverek Múzeumának is otthont ad.

Kép: Pinterest

Grassalkovich-palota

Végül ne feledkezzünk meg a 18. századi, magyar gyökerekkel rendelkező Grassalkovich-palotáról sem, ahol egykor még Joseph Haydn is fellépett, elkápráztatva közönségét. Az épület egyébként 1996 óta a Szlovák Köztársaság elnökének székhelye.

Kép: Advisor Travel

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás