promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazásakor felfedezte Vietnám „alpesi” panorámáját – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt most Vietnám turisztikailag eldugott helyeit keresi fel.

Utazási tanácsadónk legutóbbi írásában arról számolt be, hogy Vietnám fővárosát kereste fel.

„Két nap rövid történetét vetem most papírral, ugyanis az elmúlt negyvennyolc órában a Sapa régióban kirándultam.

A terület a Hoang Lien-hegységben található, ahol a legmagasabb, kopár hegycsúcsok is két-háromezer méter mgasan vannak. Az alacsonyabb területeken banánültetvények, teraszos rizsföldek, mangó- és papayaerdők, valamint más egzotikus gyümölcsfákkal teli kertek fekszenek. A természeti környezetnél is változatosabb a régió etnikai összetétele, hiszen szinte minden völgyben más és más népcsoport él.

Sapa városáról tudni kell, hogy egy francia helyőrségből fejlődött Észak-Vietnam kedvelt turisztikai központjává. Csodás »alpesi« panorámájával várja az idelátogatókat, amit megfűszerez a vietnámi vendégszeretet.

A következő napon Hoa Binh város magasságában jártunk, utunkat hegyek, termőföldek és tradicionális falvak szőtték keresztül. A festői szépségű Mai Chau völgybe tartottunk, mely körbe van véve látványos sziklaformációkkal és rizsföldekkel, a szállásom természetesen a kedvenc hotelemben lesz. A nap folyamán villanyautóval felderítettük Mai Chau gyönyörű falvait, köztülük is kiemelném Na Thia-t, Nho-t, Pom Coong-ot, Lac-ot és Chieng Chau-ot. A falvakban élő helyiek barátságosak és a völgy látványos helyszínei mellett az élet nyugodt ritmusát is megtapasztalhatjuk”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás