Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása az Angelina Jolie főszereplésével készült Tomb Raider helyszínére – galéria

Zsolt utazása az Angelina Jolie főszereplésével készült Tomb Raider helyszínére – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása az Angelina Jolie főszereplésével készült Tomb Raider helyszínére – galéria

Gasztro & Tourism

TK 17:11

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt ellátogatott a kambodzsai khmer kultúra kialakulásának bölcsőjéhez.

Utazási tanácsadónk legutóbbi írásában arról számolt be, hogy ellátogatott a kambodzsai „Pókfaluba”.

„Kambodzsa legfőbb látványossága Angkor, a templomváros. Több, mint 100, Kr. u. 9-13. közötti században épült temploma a hajdani khmer uralkodók nagyságának emlékét őrzik. Érdekessége, hogy a várost a 15. század körül lakói elhagyták, és a trópusi vegetáció által benőtt és elrejtett együttest csak a 19. század végén fedezte fel és tárta a világ elé a francia természettudós, Henri Mouhot, aki talán nem is gondolta, hogy milyen kincset adott a világnak.

A IX. és XIV. század közötti khmer birodalom virágzó civilizációja ma már világörökségünk része. A sokáig elfelejtett város vagy birodalom környékén egy hatalmas, 140 kilométer hosszú és 30 kilométer széles tó fekszik, ami meghatározó volt a khmer kultúra kialakulásának szempontjából, hiszen egész évben lehetett itt rizst aratni és a terület halakkal is bőven ellátta az embereket.

Ezen a helyen forgatta Angelina Jolie a Tomb Raider című filmet. Bár a film a látványeffektek széles tárházát alkalmazza, és Angkor más-más templomaiban forgatott jeleneteket szabadon keveri, a forgatás fő helyszíne a sejtelmes épületegyüttese volt.

A kőépítészet egyik csúcsa Angkor, ahol vakolat nélkül iszonyú pontossággal faragott köveket raktak egymásra, hogy aztán szobrokkal burkolják be azokat. Angkor meghatározó vallása a hinduizmus és a buddhizmus volt. Könyvtárak, templomok és szentélyek működtek benne. Egy vallási élet központja lehetett, amelynek ma már nyomaiban sincs folytatása”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Angelina Jolie, a Tomb Raider főszereplőjeként. Forrás: AFP.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Öt éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria