promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: Thaiföld második legnagyobb városa és a 306 lépcső – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt most felkereste a thaiföldi hegyi törzseket és Csiangmajt.

Utazási tanácsadónk legutóbbi írásában arról mesélt, hogy milyen az éjszakai piac Thaiföld egyik legfontosabb városában.

„A volt Lanna birodalom egyik fő városállama, ma szépen fejlődő tartománya az országnak. A korabeli kolostor, mint a Wat Phra That Lampang Luang, mai is őrzik eredeti szépségüket. Itt kezdtem a napot, majd irány Csiangmaj, az ország második legnagyobb városa.

Először a hegyi törzsekhez mentem el, ami hasonlóan szinte az összes ilyen »látványossághoz« mára nagy üzletté nőtte ki magát és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a baht-ot (Thaiföld pénzneme, 1 baht nagyjából 10 forintot ér) kicsalják az utasok zsebéből.

Az északi Lanna stílus nem hasonlít a sokkal látványosabb és monumentálisabb bangkoki épületekre (hatalmas méretek, óriási, csillogó aranyfelületek), de azért itt is van egy ilyen jellegű templom, ennek a rendben tartására költik a legtöbb pénzt is. Ez a város fölötti hegy tetején álló, gyakran ködbe burkolózó Phrathat Doi Suthep, amely a központtól 15 km-re fekszik. Aki Csiangmajba jön, annak legalább egyszer fel kell mennie a kolostor 306 lépcsőjén (vagy picit csalva a siklóval), és lerónia tiszteletét a várost felemelő szerzetes Kruba Sri Wichai emléke előtt. A kolostorból amúgy csodálatos kilátás nyílik  a városra”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás