Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása Thaiföld egyik legfontosabb városába – galéria

Zsolt utazása Thaiföld egyik legfontosabb városába – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása Thaiföld egyik legfontosabb városába – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2020.02.12. 15:45

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt ellátogatott Thaiföld egyik olyan helyéhez, amely az UNESCO védelme alatt áll.

Utazási tanácsadónk előző bejegyzésében arról írt, hogy olyan helyeket keresett fel Thaiföldön, ami az átlagturistának eszébe sem jut.

„Egy csodaszép templom, a Khao Khowban kezdtem a napot, majd következett a Phitsanulok, a múlt és jelen csodás egyvelege... Phitsanulok az ország egyik centrumában található, ebből a helyzetéből adódóan kereskedőváros volt. Gazdagságát a forgalmas szárazföldi- és víziutak találkozásának köszönhette, s még ma is ez élteti. A helyiek által Nannak nevezett folyó egész évben hajózható víziút, plusz itt halad keresztül a Chiang Mai-t és Bangkokot összekötő vasútvonal, ami jelentősen megemelte a város ázsióját.

Phitsanulok több mint ötszáz éves múltra visszatekintő település, amely számos műemlékkel gazdagodott az évszázadok során, ám 1960-ban egy katasztrofális tűzvészben ezek jelentős része megsemmisült.

A város leglátványosabb temploma a Wat Phra Si Rattana Mahathat az egyik olyan, amely épségben vészelte át a lángok pusztítását. A kolostor prangját Boroma Trailokanath király, Ayutthaya uralkodója emeltette. Az 1482-ben felszentelt prang az Ayutthaya Birodalom Sukhothai feletti korlátlan hatalmát jelképezte. A kolostor wiharnja ez egyik legérdekesebb sziámi műemlék.

Phitsanulok után érkeztem meg közép-thaiföldi kirándulásom fő állomásához, Sukhothai romvárosához, amely az UNESCO világörökségének a része. A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványai találhatóak itt, amelyet a XX. század közepéig dzsungel borított”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Öt éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek