promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása Thaiföld egyik legfontosabb városába – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt ellátogatott Thaiföld egyik olyan helyéhez, amely az UNESCO védelme alatt áll.

Utazási tanácsadónk előző bejegyzésében arról írt, hogy olyan helyeket keresett fel Thaiföldön, ami az átlagturistának eszébe sem jut.

„Egy csodaszép templom, a Khao Khowban kezdtem a napot, majd következett a Phitsanulok, a múlt és jelen csodás egyvelege... Phitsanulok az ország egyik centrumában található, ebből a helyzetéből adódóan kereskedőváros volt. Gazdagságát a forgalmas szárazföldi- és víziutak találkozásának köszönhette, s még ma is ez élteti. A helyiek által Nannak nevezett folyó egész évben hajózható víziút, plusz itt halad keresztül a Chiang Mai-t és Bangkokot összekötő vasútvonal, ami jelentősen megemelte a város ázsióját.

Phitsanulok több mint ötszáz éves múltra visszatekintő település, amely számos műemlékkel gazdagodott az évszázadok során, ám 1960-ban egy katasztrofális tűzvészben ezek jelentős része megsemmisült.

A város leglátványosabb temploma a Wat Phra Si Rattana Mahathat az egyik olyan, amely épségben vészelte át a lángok pusztítását. A kolostor prangját Boroma Trailokanath király, Ayutthaya uralkodója emeltette. Az 1482-ben felszentelt prang az Ayutthaya Birodalom Sukhothai feletti korlátlan hatalmát jelképezte. A kolostor wiharnja ez egyik legérdekesebb sziámi műemlék.

Phitsanulok után érkeztem meg közép-thaiföldi kirándulásom fő állomásához, Sukhothai romvárosához, amely az UNESCO világörökségének a része. A XIII. században virágzó Sukhothai királyság a thai történelem első nagy korszaka volt. Az aranykorként emlegetett első független Thai Királyság fővárosának maradványai találhatóak itt, amelyet a XX. század közepéig dzsungel borított”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás