promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: a túlárazott Seychelle-sziget és a világ legkisebb Hiltonja – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt korábbi írásában elárulta, hogy miért érdemes a Seychelle-szigetekre utazni, most újabb bizonyítékkal szolgál.

Utazási tanácsadónk megérkezett a Seychelle-szigetekre, ahol egy fantasztikus szállodában pihenheti ki fáradalmait.

„Korábbi írásomban már elmondta, hogy valóban csodás hely a Seychelle-szigetek, ám észbontóan túlárazott minden. Egy példa erre a drágaságra. A Kafe Kreol egy kifejezetten jó helyi étterem, semmi flanc, átlagos. Egy sima, helyi »kommersz« ételt rendeltem, a kedvencemet, a polip curryt, amihez a magyar uborka salátára hajazó savanyúságot kértem, valamint lencse pürét, köretként meg rizst. Tény, hogy finom volt, de, hogy mi kerül ezen 28 dollárba – azt fel nem foghatom. A helyi üdítő a szigeten egy agyon reklámozottl brand, viszont gondoltam, hogyha már itt vagyok, akkor megkóstolom – hiba volt. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ezért a mű trutyiért elkérnek 6 dollárt... A desszert egy maracuja mousse volt, 11 dollárért – ez megérte, szó se róla. Egy ilyen étkezésért fizettem 45 dollárt, ami elképesztő ár. Ekkora összegből Ázsiában három napi étkezésre futja.

Azonban, hogy ne csak panaszkodja: a világ legkisebb Hilton-hotele, a Hilton Seychelles Northolme Resort & Spa maga a csoda. Alapjában véve nem vagyok a brand elkötelezett híve, de ez a szálloda egy különleges kivétel. Ebben a Hiltonba különböző kategóriájú villákban szállhatunk meg, a kilátás meg egyszerűen felülmúlhatatlan. Nekem sikerült egy tengerre néző kategóriát választanom. A szálloda fekvése lenyűgöző: hiszen mást látunk az étteremből, mást a bárból és mást a szobából. Viszont ebbe a szállodába csak akkor érdemes jönni, ha ki sem tesszük a lábunkat az épületből.

A sziget legkülönlegesebb koktéljai is itt vannak, és persze egyáltalán nem olcsó, de ha az ár-érték arányt nézzük, illetve azt, hogy hol és milyen körülmények között vagyunk, ez a kis apróság már kevésbé zavaró. Összegezve elmondhatom, hogy ez a hely egyszerűen tökéletes, hiszen a helyiek ügyelnek a legapróbb részletekre is – minden szempontot figyelembe véve nekem ez a Top 1-es.

Azonban a helyi kísérőm javaslatára beugrottam egy másik, fantasztikus szállodába, a Bliss-Hotel Seychelle-be, egy frissítőre. Elállt a lélegzetem az első emeleten található étteremtől. A padló fehér homokkal van felszórva, és hangulatilag azonnal a Mamma Mia filmben éreztem magam: festői panoráma, nagyon kedves fogadtatás. Az étterem különlegessége, hogy a chef naponta megy a piacra vásárolni és az alapján készül a napi specialitás. Büszkén mutatták és kínáltak meg a helyi gyümölcsökkel, amiből a frissen facsart levek készülnek. A tengerben található egy „kis” természetes úszómedencéjük, valamint a felső kertben egy nagyobb. Ha már itt jártam kíváncsiságból megnéztem egy szobát, amiben nem csalódtam, hiszen nagyon hangulatos. Ez a hely megér egy látogatást, és ami nem elhanyagolható a sziget áraihoz képest: kedvező áron ehetünk, de ha csak egy friss narancslét szürcsölgetünk a teraszon, már az is maga a csoda.

A végére hagytam a csúcshotelt, a Banyan Tree Seychelles-t. Már maga a brand is garancia arra, hogy valami különleges élményben lesz részünk. Különböző kategóriájú villákban szállhatunk meg, brutálisan szép fehér homokos tengerparton pihenhetünk. A koloniális stílusú főépület, valamint onnan nézve a panoráma mesébe illő – miközben a baby banán koktélt szürcsölgetjük.

A galériában a képek a szövegben leírtakat követik”

– írja Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás