promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégsem a Michelin-csillagos étterem fogása miatt halt meg egy nő
Borítókép:  STR / AFP
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A vendéglő megmérgezett egy csomó mindenkit, de halált nem okozott.

A Riff egy Michelin-csillagos étterem Valenciában, aminek a séfje egy őrülten nagy hibát követett el még tavaly februárban. Bernd Knöller kucsmagombából készített ételt, ami alapból nem lehet mérgező, de ez a fogás okozta a tömeges rosszulléteket.

A felületes szemlélő a kucsmagombát könnyen összetévesztheti a szintén április-májusban megjelenő, mérgező papsapkagombával. Ha mondjuk már ebből is került akárcsak egy kicsi az ételbe, akkor az már elég a rosszulléthez. Ez igazából nincs is 100 százalékosan tisztázva, a német séfnek bőven okozott álmatlan éjszakát az egész szituáció, mivel egy 46 éves spanyol nő bele is halt a menübe.

A hölgynek a férje, és a 12 éves fia is megbetegedett, de ők felépültek. Knöller gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, azonban most nyilvánosságra hozták, hogy a nő halálát nem a séf, és nem is a gomba okozta, hanem egy örökletes betegség. Az csak a véletlennek volt köszönhető, hogy pont a borsos árú vacsora után halt meg.

Ettől függetlenól a Riff óriásit hibázott, mert hát milyen Michelin-csillagos étterem az, ahol az étel után hasmenésed lesz, és hánysz. Árnyaltabb volt a kép, mivel eddig mindenki azt hitte, hogy a vendéglő egy halálesetért is felel.

Az étteremnek persze nagyon nem megy jól, mivel csak a törzsvendégeik bíznak bennük továbbra is, a turisták messziről elkerülik a helyet, pedig még az árakat is csökkentették.

Igazából itt egy újrakezdés lehet a megoldás, mert a Riff, mint név már egyenlő lesz az emberek szemében a mérgező gombás étteremmel, ahol állítólag már nem is mernek az eset miatt gombából készült fogásokat felszolgálni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás