Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: ha bakancslistás hely Mauritius, akkor inkább húzd le róla! – galéria

Zsolt utazása: ha bakancslistás hely Mauritius, akkor inkább húzd le róla! – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: ha bakancslistás hely Mauritius, akkor inkább húzd le róla! – galéria

Gasztro & Tourism

TK - 2020.01.20. 10:23

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt legfrissebb – képekkel gazdagon illusztrált – írásában elmondja, hogy miért nem ajánlja pihenésre Mauritiust.

Utazási tanácsadónk újra összepakolta bőröndjét és elindult világot látni.

„Ha már Mauritiuson járok, akkor mindenképpen fel kell keresnem a Chamarel-vízesést. Az elgondolást tett követette, így jutottam el Chamarel falu közelében, ami mellett látható a színes természeti jelenség: a Hétszínű Föld (Seven Coloured Earths). Ez Mauritius legnagyobb vízesése, több mint 100 méterről zuhan le. A Chamarel-vízesés közelében egy kis területen a homokdűnék teljesen természetes módon hét különböző színben pompáznak: piros, barna, lila, zöld, kék, bordó és sárga váltja egymást. A vulkanikus kőzetekből származó színek csíkosra festették a dűnéket, melyek egy másik különös jellegzetessége, hogy az esők ellenére nem erodálódnak. A színes vidéket gyönyörű erdő veszi körbe. Azt már most leszögezhetem, hogy ez a kedvenc helyem a szigeten.

Fájó szívvel, de meg kell állapítanom, hogy a sziget egyértelmű csalódás! Ami feltűnő, hogy mindenhol cukornád ültetvénybe botlunk. Ezen kívül a helyiek büszkék a kávéjukra is, de azon kívül, hogy borsos az ára, semmi extra nincs benne. Azonban a méregdrága luxusszállodák tengerpartjait leszámítva a szabad strandok látványa kiábrándító. Így azoknak, akiknek Mauritius egy bakancslistás hely, azokna jó szívvel csak a randírt tudom ajánlani...

A megállapításhoz annyit tennék hozzá, hogy én egy hajóút miatt érkeztem újra ide, és természetesen pár szép helyet szívesen megnézek ismét, de nyaralni soha többé!

A kirándulásom közben délen folytatódott a kráternél, ahol kihagyhatatlan a teagyár. Ám sajnálatomra nem a tea miatt, hiszen az filteres – ez közelében sincs az indiai, és Sri lanka-i minőségi szálas teának –, de itt található Mauritius egyik legjobb étterme. Ha pedig erre járunk, akkor érdemes a környéken található hindu templomot is felkeresni.

Végül csak megérkeztem jövetelem valód céljához: »Tengerre magyar!«

A hajó, amit eddig csak a partról csodáltam most a szállásom lesz! Komoly előnye van a törzsutas programnak, hiszen öt perc alatt sikerült elintéznem a beszállással kapcsolatos problémákat, és már a kabinomban is voltam. Újabb két perc és már a vacsora asztalát, valamint időpontját is sikerült megváltoztatnom – miközben kávét szürcsölgethetek, ami tényleg fenséges!”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Öt éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek