Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy misztikus virág, amely kereszténnyé tette a dél-amerikai indiánokat

Egy misztikus virág, amely kereszténnyé tette a dél-amerikai indiánokat

Gasztro & Tourism

Egy misztikus virág, amely kereszténnyé tette a dél-amerikai indiánokat

Gasztro & Tourism

CST 09:09

A golgotavirág egy csodaszép kis növény, amely igencsak nagy népszerűségnek örvend hazánkban, és persze a nagyvilágban is. Népszerűségét főképp különleges virágjának köszönheti, amely virágzáskor különös látványt nyújt. A misszionáriusok pedig elképesztő szimbolikát tulajdonítottak neki. Talán kicsit túl is tolták.

A golgotavirág már csak olyan szempontból is különleges, hogy rengeteg vallási szimbolikával bír. Tudományos elnevezése  a „passiflora”, és természetesen ez sem véletlen. 

Az elnevezés a passióra, azaz Jézus Krisztus szenvedéseire utal.

A nevet a spanyol misszionáriusok adták neki, merthogy azt tartották, hogy a golgotavirág a dél-amerikai indiánok megtérítésére hivatott. Érdekes párhuzamokat hoztak,

miszerint 10 sziromlevél a 10 apostolt, a porzószirmok a drótra emlékeztető megjelenés miatt a töviskoronát, az öt sebet pedig az öt szélső porzószál, a szív alakzatú magok magát a szívet, a háromkaréjú levelek a lándzsahegyeket, a kacsok pedig a korbácsokra utalnak.

Gyümölcsét passiógyümölcsnek vagy maracujanak nevezik. Gazdag A-vitaminban, továbbá foszfort, vasat és kalciumot is tartalmaz. Remek alapanyag desszertekhez vagy üdítő koktélokhoz is, így magunk is könnyedén elkészíthetjük.

Kép: iheartkatiecakes.co.uk

  Borítókép: Pixabay.com

  Íme a tuti elkészítési mód:

  • Szükségünk lesz három jókora passiógyümölcsre, melyeket apróra szeletelve a koktélunk sava borsaként, illetve a fantáziánkra bízva gondosan szeletelve díszítőelemként is használhatunk.
  • A gyümölcsök közül segítségképp hívjuk még a zöld citromot a pikantéria kedvéért. Ebből három darab végezze kifacsarva, folyékony halmazállapotba jutva a koktélunkhoz, egy pedig extraként belekarikázva fogja hozni a kellő hatást.
  • Kell még 125 ml cukorszirup az édes ízélményhez és 175 ml fehér rum ahhoz, hogy mindenki a feje tetejére álljon.
  • Nélkülözhetetlen elem a szódavíz és és gyömbérsör az üdeséghez.
  • Végül ne feledkezzünk meg az elmaradhatatlan jégről sem a frissességhez.
  • Ízesítésként használjunk egy nagy maroknyi mentalevél adagot és egy kevéske citromfüvet.

  Legolvasottabb hírek

  Legújabb galéria