Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tökéletes sütemények az Újévre, ha még nem unod az édességet

Tökéletes sütemények az Újévre, ha még nem unod az édességet

Gasztro & Tourism

Tökéletes sütemények az Újévre, ha még nem unod az édességet

Gasztro & Tourism

Helmeczi Benjamin - 2020.01.01. 11:11

Az Újév elején már gondolhatunk a következő alkalmon, amikor kedveskedhetünk a családnak egy finom süteménnyel.

Almásrétes dióval, aszalt szilvával
Hozzávalók:

  • 6 db réteslap
  • 4 db alma lereszelve
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg aszalt szilva
  • 5 dkg kókuszvirágcukor, 1 csomag vaníliáscukor
  • 1 evőkanál búzacsíra, 1 db citrom reszelt héja
  • 1 – 1 mokkáskanál őrölt fahéj és szegfűszeg
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj

Az almát megpároljuk, beletesszük a cukrokat, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget. Az aszalt szilvát felaprítjuk, és 10 dkg dióval együtt az almához keverjük. A réteslapokat duplán nedves konyharuhára terítjük és megkenjük olajjal. A búzacsírát összekeverjük a maradék 5 dkg dióval és megszórjuk a lapokat. A lapokat félig megkenjük a kihűlt töltelékkel és a konyharuhával lazán feltekerjük. A két végét aláhajtjuk, és tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük még olajjal, majd rózsaszínűre sütjük.

A szilva helyett tehetünk bele aszalt barackot, datolyát, mazsolát, fügét, vagy más aszalt gyümölcsöt.



Narancsos gesztenye torta
Hozzávalók:

  • 6 db tojás, 6 evőkanál cukor, 6 evőkanál lisztből, 1 mokkáskanál szódabikarbónából piskótát sütünk, és 3 lapba vágjuk (ha nincs időnk sütni, akkor vehetünk 3 karikás tortalapot készen)
  • 2 csomag gesztenyemassza
  • 2 dl zabtejszín vagy szójatejszín
  • 2 db narancs leve
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliáscukor, 1 kávéskanál narancsaroma
  • a tetejére: 2 db meghámozott narancs karikákra vágva, 2 dl cukrász tejszínhab

A hozzávalókat jól összedolgozzuk egynemű anyaggá. A krémes állagát a tejszínnel szabályozzuk. Lazíthatjuk kevés főzött vaníliapudinggal, vagy fíxálhatjuk tejben főzött zselatinnal. Megtöltjük a tortalapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson. A narancskarikákat kimagozzuk, félbe vágjuk, és körben szépen elrendezzük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.

Borítókép: Flickr

Legolvasottabb hírek