Olvass tovább...
Az Újév elején már gondolhatunk a következő alkalmon, amikor kedveskedhetünk a családnak egy finom süteménnyel.
Almásrétes dióval, aszalt szilvával
Hozzávalók:
Az almát megpároljuk, beletesszük a cukrokat, a citromhéjat, a fahéjat, a szegfűszeget. Az aszalt szilvát felaprítjuk, és 10 dkg dióval együtt az almához keverjük. A réteslapokat duplán nedves konyharuhára terítjük és megkenjük olajjal. A búzacsírát összekeverjük a maradék 5 dkg dióval és megszórjuk a lapokat. A lapokat félig megkenjük a kihűlt töltelékkel és a konyharuhával lazán feltekerjük. A két végét aláhajtjuk, és tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük még olajjal, majd rózsaszínűre sütjük.
A szilva helyett tehetünk bele aszalt barackot, datolyát, mazsolát, fügét, vagy más aszalt gyümölcsöt.
[[cikk]]
Narancsos gesztenye torta
Hozzávalók:
A hozzávalókat jól összedolgozzuk egynemű anyaggá. A krémes állagát a tejszínnel szabályozzuk. Lazíthatjuk kevés főzött vaníliapudinggal, vagy fíxálhatjuk tejben főzött zselatinnal. Megtöltjük a tortalapokat, úgy, hogy a tetejére is jusson. A narancskarikákat kimagozzuk, félbe vágjuk, és körben szépen elrendezzük. Tálaláskor tejszínhabbal díszítjük.
Olvass tovább...