promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ízletes fogások szilveszterre, a vendégek imádni fogják
Borítókép:  Flickr
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha nincs ötleted, hogy milyen ételekkel várd a vendégeket szilveszterkor, adunk néhány tippet.

A szilveszteri összejöveteleken is gondoskodni kell a vendégek élelmezéséről. Ilyenkor a legtöbben, ha nem is malacsültet, virslit, lencsét, káposztát, tormát esznek, éppen ezért én is olyan recepteket kerestem, amiben az említett alapanyagok a főszereplők.

Lencseleves tejszínes tormával:
1 fej hagymát, 4 gerezd fokhagymát és 1 szál karikázott sárgarépát kevés olajon megpirítunk. 30 dkg beáztatott lencsét teszünk rá, és vízzel puhára főzzük. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, fűszerpaprikával. Végül behabarjuk 3 evőkanál tormakrém, 1 evőkanál zabpehelyliszt és 3 dl zabtejszín keverékével. Amennyiben ezt tálaljuk fel éjfélkor, akkor virslit karikázzunk bele.

Rakott savanyú káposzta:
1 kg savanyú káposztát 1 fej aprított hagymával kevés olajon átpirítunk. Lestyánnal, tárkonnyal, babérlevéllel, borssal ízesítjük. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a felét. 30 dkg darált húst, 1 fej hagymát, és 4 gerezd fokhagymát kevés olajon megpárolunk, félig puhára főzünk. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízesítjük. Felkarikázunk 2 szál kolbászt, és összeforgatjuk a hússal. A tepsiben lévő káposztára terítjük, majd a másik felét káposztával beborítjuk. 25 percig sütjük 180 fokon. 0,5 l tejfölt locsolunk a tetejére és még 20 percig sütjük.

Gesztenye rolád:
75 dkg gesztenyemasszát kevés meggylével képlékennyé gyúrjuk, 2 sütőpapír között kinyújtjuk. Belenyomkodjuk a lecsepegtetett meggyszemeket. Krémet készítünk: 4 tojássárgáját 15 dkg cukorral habosra keverünk, majd 1 dl lefőzött feketekávéval vízgőz felett sűrűre főzzük. Lehűtjük és 10 dkg vajjal elkeverjük. Ezt a krémet rákenjük a meggyre, majd feltekerjük a roládot. Díszíthetjük csokimázzal vagy kókuszreszelékkel.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás