Jön a szilveszter, és ideje elsajátítani a receptet, amit a Michelin-csillagos szakácsok is évekig tanulnak.
Megérkezett a hiánypótló videó, amiből aztán nem sok van fent interneten, ez pedig az, hogy miképp kell tökéletesen elkészíteni a főtt virslit. Természetesen nemcsak szilveszterkor, hanem bármikor. A videó szerint a virsli már sok költőt megihletet, így rá is kerestem, hogy van-e olyan, hogy virsli vers. Nem hiszitek el, de nincs! Szóval muszáj voltam írni egyet. A recept előtt jöjjön hát a mű!
Virsli vers:
Megfőztem a virslimet, majd mustárba mártottam,
roppanása csodás, olyan volt, mint álmomban.
Megettem mindet, fel is szívta a piát,
teli a gyomor, szóval ihatunk tovább.
A tökéletes főtt virslihez kell természetesen virsli, kenyér, meg hát mustár. Ezt lehet helyettesíteni ketchuppal, majonézzel, de akár tormával is. A főzéshez elengedhetetlen egy jó fazék, és az se hátrány, ha be van fizetve a vízszámla, mert az is kell hozzá. Ha nincs, akkor vehetünk a boltból ásványvizet is.
A technikát azt már a séf fogja megmutatni nektek. Bon Appétit!