promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: Bali szigetén nincs karácsonyi hangulat – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, Balin tölti a Karácsony, és rövid levelében megírta azt, hogy mi történik ezekben a napokban a szigeten.

Utazási tanácsadónk legutóbbi írásában a Balin népszerű tűztáncról, a Kecakról rántotta le a leplet.

„Bali szigetén egyáltalán nincs karácsonyi hangulat, ellenben csodálatos a látvány és az idő.

A szertartásokat itt másmire mutatják be, például a rizsaratásnak is különleges szertartása van. A balinézek minden napot, minden munkát imával kezdenek, és ha egy napot befejeztek, akkor is imával és adománnyal adnak hálát a segítő Istennek. A balinéz emberek nem veszik kész tényként, hogy nekik valamit ad a föld, ők mindent megköszönnek az Isteneknek.

Az éghajlatnak köszönhetően egy évben háromszor arathatják le a már kész rizsszemeket. A rizsföldeket elárasztják vízzel, és még mindig kézzel szedik a termést. A rizsteraszok a példái annak a földművelő hagyománynak, amit mi fel sem tudunk fogni. Minden apró termőföldet megpróbálnak hasznosítani a dombos szigeten, ami nagy fáradsággal és áldozattal jár.

A Beratan-tó partján, csodálatos hegyvidéki környezetben helyezkedik el a híres úszó templom (a galéria utolsó pár képe – szerk.). Bali híres templomai közül talán a leglátványosabb, nekem mindenesetre ez a kedvencem”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás