Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: Bali szigetén nincs karácsonyi hangulat – galéria

Zsolt utazása: Bali szigetén nincs karácsonyi hangulat – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: Bali szigetén nincs karácsonyi hangulat – galéria

Gasztro & Tourism

TK 12:12

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, Balin tölti a Karácsony, és rövid levelében megírta azt, hogy mi történik ezekben a napokban a szigeten.

Utazási tanácsadónk legutóbbi írásában a Balin népszerű tűztáncról, a Kecakról rántotta le a leplet.

„Bali szigetén egyáltalán nincs karácsonyi hangulat, ellenben csodálatos a látvány és az idő.

A szertartásokat itt másmire mutatják be, például a rizsaratásnak is különleges szertartása van. A balinézek minden napot, minden munkát imával kezdenek, és ha egy napot befejeztek, akkor is imával és adománnyal adnak hálát a segítő Istennek. A balinéz emberek nem veszik kész tényként, hogy nekik valamit ad a föld, ők mindent megköszönnek az Isteneknek.

Az éghajlatnak köszönhetően egy évben háromszor arathatják le a már kész rizsszemeket. A rizsföldeket elárasztják vízzel, és még mindig kézzel szedik a termést. A rizsteraszok a példái annak a földművelő hagyománynak, amit mi fel sem tudunk fogni. Minden apró termőföldet megpróbálnak hasznosítani a dombos szigeten, ami nagy fáradsággal és áldozattal jár.

A Beratan-tó partján, csodálatos hegyvidéki környezetben helyezkedik el a híres úszó templom (a galéria utolsó pár képe – szerk.). Bali híres templomai közül talán a leglátványosabb, nekem mindenesetre ez a kedvencem”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria