Hungarikum lett az idén 135 éves dobostorta
Olvass tovább...
Ha nincs ötletünk, mivel készüljünk a karácsonyi időszakban, ajánlok néhány ínycsiklandozó receptet.
Gyorsan elkészülő ételekkel lephetjük meg karácsonykor a családot!
Szilvaleves
Hozzávalók:
Elkészítés: A szilvabefőtteket 0,5 liter vízzel feltesszük főzni. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, a citromlevet. A pudingport elkeverjük kevés vízzel, majd beleöntjük a levesbe. Végül behabarjuk a tejszínnel.
Pulykarizottó
Hozzávalók:
Elkészítés: 0,5 dl olajon megpirítjuk a hagymát és a pulykahúst, fűszerezzük, majd rátesszük a sonkát. Puhára főzzük. Egy kevés olajon átpirítjuk a rizst, és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk, majd amikor félig puha a rizs, hozzátesszük a zöldborsót és a petrezselymet. Amikor kész, összekeverjük óvatosan a pulykaraguval. Meleg vízbe mártott merőkanállal tálaljuk, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
[[cikk]]
Zelleres burgonyasaláta
Hozzávalók:
Elkészítés: Egy salátás tálba tesszük a főtt zöldségeket és a hagymát. A fűszerekkel annyi páclevet készítünk, hogy ellepje. A tetejét a zeller zöldjével díszítjük. Elkészíthetjük előző napon is, hogy összeérjenek az ízek.
Gubancos mákos torta
Hozzávalók:
Elkészítés: A tejet a tejszínnel megmelegítjük, beletesszük a citromhéjat, és a tojássárgákkal simára keverjük. A kiflikre öntjük, majd belekeverjük a cukorral elkevert mákot. Egy tortaformát kikenünk margarinnal, megszórjuk a morzsával. Beleöntjük a mákos keveréket. Az almaszeleteket megforgatjuk fahéjas vaníliás cukorban. Körben ráhelyezzük a torta tetejére. 180 fokon 15 percig sütjük légkeveréses sütőben. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. Kivesszük a tortát, és a tetejére simítjuk könnyedén. További 10 perc alatt készre sütjük.
Olvass tovább...