promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyen a Máté Szabi-féle töltött káposzta
Borítókép:  Máté Szabi offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Karácsonykor sokaknál kerül fel az asztalra, de hogyan kell profin elkészíteni?

Nos, a töltött káposztával nekem elég sűrű a kapcsolatom, mivel Szabolcs-Szatmár-Bereg megye szülötte vagyok, amit ugyebár mi csak úgy mondunk egyszerűen: szabolcsi vagyok. Itt nagyon sokszor kerül az asztalra nálunk is, csak hát van egy gond, az én családom a legtöbbször elrontja. Hajlamosak vagyunk túlfőzni, nem rendesen megsózni, és még sorolhatnám.

Múltkor már bulgurral töltöttük meg rizs helyett, hogy legyen valami változatosság, de az se jött össze. Szóval hozzánk ne gyertek flamózni töltött káposztát, de ha jöttök is, akkor nagyon lutri, hogy éppen jól, vagy rosszul fog elsülni a dolog.

Ígérem magamnak, hogy mindenképpen ki fogjuk próbálni a Szabi receptjét, mert nagyon jónak tűnik, és ezeknek a trükköknek a nagyját nem is szoktuk alkalmazni, amit a videóban látok. Amúgy itt is ahány ház, annyi szokás, mindenki a saját verziójára esküszik. Ami nagy eltérés, hogy mi nem sütőben csináljuk, és ez szerintem rengeteget számíthat. Inkább kibírom azt a 3 - 3 és fél órát, csak ne legyen elrontva.

Szabi igazi klasszikus módon készíti el az egészet, a hagymát tényleg zsíron pirítja, de még a husit is ő maga darálja lesz, ráadásul a jó öreg kézi darálóval.

Óvatosan, még akkor is meg fogtok éhezni a végére, ha annyira nem is vagytok oda a töltött káposztáért.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás