Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: Bali leghosszabb medencéje és a sziget gasztronómiája – galéria

Zsolt utazása: Bali leghosszabb medencéje és a sziget gasztronómiája – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: Bali leghosszabb medencéje és a sziget gasztronómiája – galéria

Gasztro & Tourism

TK 16:16

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, jelenleg is Bali szigetén piheni ki az év fáradalmait.

Utazási tanácsadónk előző írásában bemutatta az a szállodát, ahol gondjait elfelejtve, élvezi az élet minden apró örömét.

„Besakih, Bali legfontosabb és legszentebb Anya temploma az Agung vulkán lábánál található. Ennek a mintájára nyolc év alatt felépült Bali legújabb ikon hotele, az Apurava Kempinski, ami jelenleg soft üzemmódban várja a vendégeket, a Grand opening 2020-ban lesz. Közel 500 szoba, 800 fős személyzet, Bali leghosszabb medencéje, fehér homokos tengerpart, pálmafák, fantasztikus gasztronómia és sok különlegesség várja az ide látogatókat.

Ha már gasztronómia, akkor muszáj elmerülnöm ebben a világban, hiszen aki ismer tudja, hogy ez kiemelten fontos számomra, állandóan keresem a különleges helyeket. Most nem kellett messze sétálnom: csak két emeletet lefelé és máris megérkeztem egy különleges éttermébe. Az első gondolatom az volt, hogy ki kell próbálnom és eszem valami »olcsót«, de csak azért, hogy meglegyen az élmény. Ám ekkor megnéztem a menüt és örömmel konstatáltam, hogy »csak« szimpla budapesti belvárosi árak vannak – ekkor eldöntöttem, hogy valami különlegességet fogok rendelni, és nem csak a »megúszásra« játszom.

Végül két különlegességet választottam: kék rákot, és egy másik fajta rák&lime kombinációt. Utólag be kell, hogy valljam: telitalálat volt!

Ami igazán különlegessé tette a vacsorát, az a tálalás módja, ami lenyűgöző volt, de ezt is felülmúlta az az ízorgia, amit kaptam. A kiszolgálás a hely szelleméhez méltó volt, és ha valaki Balin jár, és esetleg nem itt lakik, annak mindenképpen azt ajánlom, hogy foglaljon előre.

Utóirat: az üres éttermes képek akkor készültek, amikor az étterem még zárva volt, de az étterem vezetői beengedtek”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria