promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: Bali leghosszabb medencéje és a sziget gasztronómiája – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, jelenleg is Bali szigetén piheni ki az év fáradalmait.

Utazási tanácsadónk előző írásában bemutatta az a szállodát, ahol gondjait elfelejtve, élvezi az élet minden apró örömét.

„Besakih, Bali legfontosabb és legszentebb Anya temploma az Agung vulkán lábánál található. Ennek a mintájára nyolc év alatt felépült Bali legújabb ikon hotele, az Apurava Kempinski, ami jelenleg soft üzemmódban várja a vendégeket, a Grand opening 2020-ban lesz. Közel 500 szoba, 800 fős személyzet, Bali leghosszabb medencéje, fehér homokos tengerpart, pálmafák, fantasztikus gasztronómia és sok különlegesség várja az ide látogatókat.

Ha már gasztronómia, akkor muszáj elmerülnöm ebben a világban, hiszen aki ismer tudja, hogy ez kiemelten fontos számomra, állandóan keresem a különleges helyeket. Most nem kellett messze sétálnom: csak két emeletet lefelé és máris megérkeztem egy különleges éttermébe. Az első gondolatom az volt, hogy ki kell próbálnom és eszem valami »olcsót«, de csak azért, hogy meglegyen az élmény. Ám ekkor megnéztem a menüt és örömmel konstatáltam, hogy »csak« szimpla budapesti belvárosi árak vannak – ekkor eldöntöttem, hogy valami különlegességet fogok rendelni, és nem csak a »megúszásra« játszom.

Végül két különlegességet választottam: kék rákot, és egy másik fajta rák&lime kombinációt. Utólag be kell, hogy valljam: telitalálat volt!

Ami igazán különlegessé tette a vacsorát, az a tálalás módja, ami lenyűgöző volt, de ezt is felülmúlta az az ízorgia, amit kaptam. A kiszolgálás a hely szelleméhez méltó volt, és ha valaki Balin jár, és esetleg nem itt lakik, annak mindenképpen azt ajánlom, hogy foglaljon előre.

Utóirat: az üres éttermes képek akkor készültek, amikor az étterem még zárva volt, de az étterem vezetői beengedtek”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás