promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Piacra dobják az ehető tányérokat, csökkenhet a műanyagszennyezés
Borítókép:  CNN
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az ehető tányér teljesen természetes anyagokból készült, vegán és több ízben kapható.

Az ENSZ adatai szerint évente több mint 300 millió tonna műanyaghulladékot termelünk, és ennek mindössze a 14 százalékát hasznosítjuk újra. Ebből kifolyólag az olyan műanyagok például, mint amit ételek csomagolására használunk, az óceánokban végzi, ami különösen veszélyezteti a vizek élővilágát.

 

Ezen akar változtatni a dél-afrikai Munch Bowls, ezért búzából készült tányérokat állítanak elő, amelyet akár meg is ehetünk.

Ezek a tányérok természetes alapanyagokból készülnek és teljesen vegánok, tehát könnyen beilleszthető az egészséges étrendbe.

További pozitívuma, hogy a forró folyadékot is hosszú időn át képes megtartani, akár öt órán keresztül, továbbá 15 hónapig is eltartható a gyártást követően.

A Munch Bowls mind ez idáig kézzel készítette ezeket a tányérokat, de amióta megnövekedett rá az igény és a kereslet, gépesítették a gyártást. A CNN arról ír, hogy a céghez már érkeztek megrendelések szállodáktól és vendéglátóegységektől is, nem csak Afrikából, de Belgiumból, Szingapúrból és Dubajból is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás