promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt a bolondbiztos tészta, amit képtelenség elrontani – videó
Borítókép:  Máté Szabi offical
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Máté Szabi egytepsis tésztáját még az abszolút kezdők is bevállalhatják.

Már a múltkor is írtunk arról, hogy Szabi elbúcsúzott a Street Kitchentől, de nem kell félni, mivel nem tűnt el a gasztro világból, hanem csak önálló csatornát indított. Múltkor pont olyan recepttel állt elő, amit még az SK csapat sem mutatott be soha, ez pedig egy vérbeli pacalpörkölt.

 

Most olyan étel következik, amit Szabival egy barátja osztott meg egyenes Norvégiából, ahonnan sok jó dolog érkezik a Röyksoppon kívül. Most ez egy olyan tepsis kaja, amit még a kezdők sem tudnak elrontani. Na jó, túl lehet főzni a tésztát, de erre figyeljetek. Általában két percet kell levonni a csomagoláson feltűntetett főzési időből, hogy az valóban al dente legyen.

Gyakorlatilag egy tepsibe kell belezuttyantani az összes alapanyagot: konzerv paradicsom, fokhagyma, vaj, lehetőleg házi kolbász, kis cukor, chili, só, bors, na meg zöldfűszerek minden mennyiségben. Ezekből Szabi frisset használ, és az is a legjobb, de ha egy kolis konyhában vagyunk éppen, akkor megteszi a szárított is.

Ezt bedobjuk a sütőbe, és ha készen van, csak összekeverjük a tésztával, majd mehet rá a reszelt sajt, és már lehet is flamózni. Nem is kell tálalni, csak körbeülitek egy villával, aztán hadd szóljon. Ha kicsit olvadtabban szeretitek a sajtot, akkor nyugodtan dobjátok még vissza a sütőbe egy kicsit, hogy rendesen rápiruljon.

Sokan panaszkodtak a videónál, hogy eléggé halk, ami igaz is, de úgy néz ki csak ennél csúszott be valami hiba. Nem baj, nem is kell ehhez annyit beszélni, plusz még hang nélkül is összetudjátok rakni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás