promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bárkert bistro: egy elegánsan laza hely – beszámoló
Borítókép:  barkert.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan nem is tudják, milyen étterem működik a Várkert Bazárban. Érdemes ide betérni.

A Várkert Bazár nemcsak egy közkedvelt turistalátványosság, de romantikus találkozóhelynek és hétköznapi sétálóhelynek sem utolsó. A budai vár alatt elterülő történelmi épületből kivételes kilátás nyílik a Dunára és a pesti rakpartra. Sokan nem is tudják, de ebben a környezetben nyitotta meg kapuit 2017-ben a Bárkert bistro, amelynek üzemeltetését 2018-ban vette át a jelenlegi tulajdonos, Zámbó Laura.

A bistro elnevezés igen csalóka, hiszen a hagyományos bisztrókkal ellentétben ebben az étteremben a modernizmus és az elegancia mellett a változatos ételek a jellemzőek. A vendéglátós múlttal rendelkező étteremtulajdonos céljául tűzte ki, hogy a turisták körében népszerű helyszínen olyan éttermet építsen fel, ahol a modern köntösben tálalt hagyományos magyar ételek és a legfrissebb gasztrotrendek megférnek egymás mellett, így éppúgy betérhet a várbéli séta után megfáradt turista, mint a kellemes ízélményre, pompás környezetre vágyó magyar vendég. Ez a gasztronómiai irányzat a különböző nemzetek ízeit és ételeit keveri, éppen ezért a Bárkert bistro kínálata mindig változatos.

Ennek jegyében született meg az étterem őszi étlapja, amelynek kialakításakor Rusvai Attila megőrizte az olyan kedvenceket, mint a Bárkert© Cézársaláta, a marhatatár marinált zöldségekkel, a Bárkert© gulyás vagy a klasszikus túrógombóc. Melléjük többfajta szezonális fogást vett fel a kínálatba, melyek közül alkalmam nyílt megkóstolni néhányat.

Az előételek közül a lazac tatárt, a grillezett kacsamájat és a kecskesajtos sütőtökgratint. Kifejezetten szeretem a májat, de sosincs merszem megrendelni egy étteremben, mert nagyon könnyű elrontani. Ebben az esetben kellemesen csalódtam.

Vajpuha és isteni kacsamájat kaptam, amit nem is kellett vágni, végigszaladt rajta a kés. A mellé tálalt zöld dió és homoktövis pedig kiváló körítésként szolgált, ami kicsit megbolondította a májat.

Természetesen a vegetáriánusok és a vegánok is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelő ételeket, az előételek közül a kecskesajtos sütőtökgratint kóstoltam meg, ami nem csak látványban ínycsiklandó.

A főételek közül a tengeri süllőt, a bárányt és a házi burgert kóstolhattam meg. A süllő kiválóan volt elkészítve, míg a húsa vajpuha volt, addig a bőre ropogós. A hozzá szervírozott batáta, vagy ahogy közismertebb, édesburgonya és patiszon remekül kiegészítette a halat.

A bárány volt az a főfogás, amelyet a leginkább vártam. Bár a húst egy kicsit száraznak és íztelennek éreztem, az aszalt paradicsomos kuszkusz és a mentás joghurt kárpótolt a bárány hiányosságai miatt. Hozzáteszem, hogy valószínűleg ez a koncepció része volt, hiszen így vált egységessé az étel.

A hamisítatlan Bárkert-féle hamburger már első megkóstolás után személyes kedvencemmé vált. A több mint fél év alatt tökélyre fejlesztett házi buciban kiváló minőségű angus marhahús, zöldségek és olvasztott sajt van, mellé pedig házi steakburgonyát és isteni káposztasalátát kaptam.

A desszert koronázta meg az estét. A klasszikus túrógombóc nincs túlbonyolítva, azt kapjuk, amit egy hagyományos gombócnak adnia kell. Mellé cukrozott tejfölt kapunk. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy elmondjam az étterem egyik legnagyobb előnyét: nem dolgoznak mirelit alapanyagokkal. Tehát a túrógombóc is házi, kézzel készült. Mind a tíz ujját megnyalja utána, aki megkóstolja!

Az italkínálatról nem sokat tudok mondani, de annyit hallottam a Bárkert bistro híres koktéljairól, hogy muszáj volt megkóstolnom néhányat. Ezek közül emelném ki a Mango Mule-t, ami a kellemesen édes ízvilágával kifejezetten jól passzolt a desszerthez. A vodkaalapú italra a gyömbérsör teszi fel a pontot, amit stílusos bögrében fogyaszthatunk.

A professzionális és egyedi szervízt kínáló, a 70-es évek amerikai kávéházakra emlékeztető Bárkert bistroban természetesen nem csak elegáns vacsorát, de ínycsiklandozó süteményeket is fogyaszthatunk, de ha különleges helyet keresünk egy rég nem látott barátunkkal való kávézáshoz, akkor a Bárkert egy kiváló választás. Ha egyszer idelátogatunk, a hely varázsa, a hangulata és a gasztronómiai élmények, amelyekkel gazdagodunk, hamar vissza fognak húzni minket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás