promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
5+1 csodálatos világvégi hely, ahol biztos, hogy nem futunk emberbe
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A világítótorony, mint iránymutató, fizikailag a szárazföld és a nagy vizek találkozásánál vert szilárd gyökeret, és mint szimbólum a két ellentétes érzés felé hajt minket, egyszerre jelenti a biztonságot, és csábít egy romantikus utazásra. Mutatjuk, hogy hova érdemes elutazni a csodákért!

Fanad Head világítótorony – Donegal megye (Írország)

Az Atlanti-óceán messze hívó suttogása foglalja keretbe a Fanad Head világítótornyot, melynek hazahívó fénye 1817-be gyulladt fel először. Építését egy hatalmas tragédia előzte meg, ahol a hajó nevével (Saldanha) gravíroztatott ezüst nyakláncos papagájon kívül mindenki más a habokba fulladt. 1917-ben az SS Laurentic szintén az Atlanti-óceán martaléka lett, és vele együtt 3211 aranyrúd is lemerült a mélybe. Ebből 22 darabot a mai napig keresnek.

Neist Point világítótorony A felhők szigete(Skócia)

A felhők szigete méltó és beszédes elnevezés az efféle gyönyörű, valamint égbe csúcsosodó természeti környezet leírásához. A pazar látvány mellett maga a világítótorony már csak hab a tortán. A Neist Point egyébként Skócia egyik leghíresebb építészeti büszkesége, ahol a lélek is úgy érezheti, hogy sikeresen elmenekült a világ zajai elől. A Neist Point már 1900 óta mutatja az utat a

„vízen járóknak”!

South Stack világtótorony – Holy-szigete,Anglesey (Wales)

Az 1809-es évvel kezdetlegesen a 28 méter magas South Stack világítótorony, a fehérre festett falaival rendíthetetlenül cövekel a meredek szikla tetején, hogy megfelelő jelzésként szolgáljon a hajósoknak. Az építmény szezonálisan látogatható, ekkor a hely és az építmény történetével foglalkozó kiállítással is várják az érdeklődőket.

Tourlitis világítótorony – Ándrosz-sziget (Görögország)

Az Égei-tenger, igazgyönggyel vetekedő szépségű, emberi kéz alkotta remekműve a Tourlitis világítótorony. Akár a mennyország kiskapuja is lehetne, legalábbis sokan ezzel hashtag-gel osztják meg a róla készült fotókat az Instagram-on. Pompás lépcsőit a sziklákba faragták. Sajnálatos módon a második világháború idején lerombolták, ám 1990-ben egy helyi olajmágnás elhunyt lánya emlékére helyreállítatta. 

Tolbukhin világítótorony – Finn-öböl (Oroszország)

A már-már megközelíthetetlen Tolbukhin világítótorony a Finn-öbölben található. Fontos hajózási útvonalakat keresztezve a Kronstadt-sziget közelében, a Balti-tenger csodás díszítő elemeként tartják számon a turisták. A torony 1810 óta segíti az embereket, az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A világítótorony közvetlen környezetének hangulata meglehetősen zord és elhagyatott, de meglehetősen monumentális is.

St. Joseph’s, North Pier világítótorony – Michigan (Amerikai Egyesült Államok) 

Elszakadva Európától, az USA talán legimpozánsabb építményeként a St. Joseph’s, North Pier világítótoronyot emelhetnénk ki. A kemény telek során a torony felett teljesen eluralkodik a természet hatalma, és jégbe is zárja. Ezt egy 2017-ben készült videón is remekül láthatjuk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás