promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: felkerestem az aligátorok floridai birodalmát – videó
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója.
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt tovább folytatta Észak-Amerika keleti partvidékének felfedezését, most már Floridában jár.

Utazási tanácsadónk legutóbb Bostonból jelentkezett, most pedig már Floridában ébredt.

 

„Az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja ez az óriási édesvizű mocsár, ami helyileg Floridában található.

A szeminol indiánok egykori élőhelyét csak az 1800-as években kezdték el felfedezni a fehér bevándorlók. A vad hüllők, a moszkitók, a sűrű növényzet és a rengeteg csapadék nem tették vonzóvá a Dél-Florida közepét kitöltő mocsarat.

Meg hát a közlekedés sem igazán volt biztonságos és megoldott. Azonban az idő előrehaladtával ezekre a problémákra is megoldást találtak, és ezzel párhuzamosan a turisták felé is nyitottak. Így lett az egyik legnépszerűbb közlekedési eszköz az úgynevezett Airboat, azaz léghajó. Ugyanis így hívják az itt használt légcsavaros hajókat. Ezek jellemzően 10-15 fős turistacsoportokat szállítanak; mélyen bemennek a mocsárba, ahol a túravezetők igyekeznek minél többféle állatot megmutatni. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor én kerestem fel a vidéket: fantasztikus képeket sikerült készíteni, alig egy karnyújtásnyira az alligátoroktól.

Természetesen nem maradhatott ki az étkezeés sem. Aki szereti a különlegességeket az nyugodtan fogyaszthat ittt akár grillezett alligátort is: remekül készítik, íze pedig olyan, mint bármelyik csirkéjé, amit otthon is elfogyasztunk”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás