Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: felkerestem az aligátorok floridai birodalmát – videó

Zsolt utazása: felkerestem az aligátorok floridai birodalmát – videó

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: felkerestem az aligátorok floridai birodalmát – videó

Gasztro & Tourism

TK 09:20

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt tovább folytatta Észak-Amerika keleti partvidékének felfedezését, most már Floridában jár.

Utazási tanácsadónk legutóbb Bostonból jelentkezett, most pedig már Floridában ébredt.

 

„Az Amerikai Egyesült Államok második legnagyobb nemzeti parkja ez az óriási édesvizű mocsár, ami helyileg Floridában található.

A szeminol indiánok egykori élőhelyét csak az 1800-as években kezdték el felfedezni a fehér bevándorlók. A vad hüllők, a moszkitók, a sűrű növényzet és a rengeteg csapadék nem tették vonzóvá a Dél-Florida közepét kitöltő mocsarat.

Meg hát a közlekedés sem igazán volt biztonságos és megoldott. Azonban az idő előrehaladtával ezekre a problémákra is megoldást találtak, és ezzel párhuzamosan a turisták felé is nyitottak. Így lett az egyik legnépszerűbb közlekedési eszköz az úgynevezett Airboat, azaz léghajó. Ugyanis így hívják az itt használt légcsavaros hajókat. Ezek jellemzően 10-15 fős turistacsoportokat szállítanak; mélyen bemennek a mocsárba, ahol a túravezetők igyekeznek minél többféle állatot megmutatni. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor én kerestem fel a vidéket: fantasztikus képeket sikerült készíteni, alig egy karnyújtásnyira az alligátoroktól.

Természetesen nem maradhatott ki az étkezeés sem. Aki szereti a különlegességeket az nyugodtan fogyaszthat ittt akár grillezett alligátort is: remekül készítik, íze pedig olyan, mint bármelyik csirkéjé, amit otthon is elfogyasztunk”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója.

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria