promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Milyen az eredeti carbonara spagetti?
Borítókép:  Street Kitchen
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Folytatódik a világ legjobb kajái sorozat, ahol Fördős Zé megmutatja nektek, miképp is készül az igazi carbonara.

Sokan tévhitben vannak, mivel azt hiszik, hogy a carbonara spagettibe kell tej vagy tejszín, ráadásul, akik porból csinálják, tényleg valamilyen gépi sonkát tesznek bele, vagy bacont. Van, hogy megkívánom azt a változatot is, de tudni kell, hogy semmi köze nincsen az eredeti recepthez.

A klasszikus olasz változathoz csak spagetti tészta kell, tojás, pecorino vagy parmezán sajt. Ha be tudjuk szerezni, akkor igazi guanciale, vagyis tokaszalonna. Zé füstölt kolozsvári szalonnát vesz elő, de igazából mindegy is, az a lényeg, hogy kiváló minőségű legyen.

Amúgy az eredeti olasz változatot ide kattintva éritek el, ahol Jamie Oliver mentora, Antonio Carluccio mutatja be az elkészítését. Zé amúgy azért használ kolozsvárit, mert szerintem az volt csak kéznél szegénynek, és még porcot is kapott bele bőven.

Amúgy a technikára kell figyelni, hogy a tojásból ne csináljatok rántottát, és akkor valóban egy krémes állagú, gyakorlatilag szószt kaptok. Mi rengetegszer készítjük el, amikor költséghatékony, de finom ételre vágyunk és mindenkit bíztatok, hogy próbálja ki, mert egyszerű, de nagyszerű kaja ez.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás