promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: íme Kuba leghangulatosabb városa – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, megunta Kuba fővárosának, Havannának a kényelmét, így vette sátorfáját és leruccant vidékre.

Utazási tanácsadónk úgy döntött, hogy kirándul egyet egy matuzsálem korú taxival, élményeit az alábbi cikkben írta meg. Majd következzen egy rövid beszámoló Trinidadból.

 

„Az vitathatatlan, hogy Kuba leghangulatosabb városa, Trinidad.

A várost Diego Velázquez de Cuéllar alapította 1513-ban, Villa De la Santísima Trinidad (a legszentebb Szentháromság városa) néven. A XVI. és XVIII. század között a dohány, a cukor és a szarvasmarha tenyésztés gazdaggá tette a várost, amelyet ugyan háromszor is kifosztottak a kalózok, de tönkretenni nem tudták. A XIX. század közepéig Trinidad a színes város, a cukor egyik legjelentősebb fellegvára volt Kubában.

A város különlegessége, hogy sértetlenül megőrizte a koloniális kor hangulatát. Girbe-gurba kis utcácskáin sétálva az az érzésünk, mintha visszarepültünk volna az időben. Nem véletlen, hogy Trinidad az UNESCO Világörökségének a része lett 1988-ban.

Az utcákon a '60-as évekből származó matuzsálem korú autók parkolnak, amiket ma is ugyanúgy használnak a tulajdonosaik, mint a forradalom előtti időkben – igaz legtöbbjükben már új motor van.

Trinidad egyik leghíresebb nevezetessége a La Canchanchara bár, melynek története egészen a XVIII. századig nyúlik vissza. Itt kóstolhatjuk meg az egyedi trinidadi rum koktélt, amit cukornád sziruppal készítenek. Míg a fantasztikus homár ebéd ugyanannyiba került, mintha csirkét ettem volna”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás