Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: kirándulsz egyet Kubában, és fogalmad sincs, hogyan jutsz haza – galéria

Zsolt utazása: kirándulsz egyet Kubában, és fogalmad sincs, hogyan jutsz haza – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: kirándulsz egyet Kubában, és fogalmad sincs, hogyan jutsz haza – galéria

Gasztro & Tourism

TK 09:20

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, Kubában úgy érezte magát, mint a negyven évvel ezelőtti Magyarországon.

Utazási tanácsadónk belesett Kuba fővárosának, Havannának „éjszakai” életébe.

„Egész napos kirándulásra mentünk a Havannától 170 km-re lévő festői szépségű Viñales-völgybe. Újból meg kell, hogy állapítsam, hogy semmi nem változott a korábbiakhoz képest, hiszen az autópálya mentén stopposok ácsorognak és több lovaskocsit láttunk, mint személyautót. Az üzemanyag hiánya továbbra is nagyon komoly problémát okoz a helyi segítőimknek, például délben még nem tudtam, hogy vajon estére visszaérek-e Havannába vagy sem.

Megálltunk egy benzinkútnál hátha van üzemanyag és akkor arra lettem figyelmes, hogy egy vevő felvásárolja a kút teljes LUX szappan készletét – ekkor gondolatban visszarepültem a negyven évvel ezelőtti Magyarországra.

Első megállónk a Viñales-völgy kilátójánál, a Mirador de Los Jazmines-nél volt, ahol lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk és közben egy finom kubai capucchinot kortyolgathatunk.

Ezután egy dohánytermesztő családnál betekintést nyerthettem a szivarkészítés folyamatába. A családfő megmutatta, hogyan készül kézzel a kubai szivar és elmesélte azt is, hogy a termény 90 százalékát kötelezően és ingyen be kell szolgáltatni az államnak.

Ezután irány egy helyi étterem, ahol megebédeltem, és természetesen elszürcsölgettem az elmaradhatatlan koktélt, amibe annyi rum kerül, amennyit pont szerettem volna.

Az ebéd után egy izgalmas indiánbarlang felfedezésére indultunk. Végül megnéztük a híres falfestményt, a »Mural de la Prehistoria«-t, melyről azt kell tudni, hogy mindenkit lenyűgöz gigantikus méretével”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria