promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: fantasztikus élmény a Buena Vista Social Club koncertje – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, belesett Kuba fővárosának, Havannának „éjszakai” életébe.

Utazási tanácsadónk korábban úgy döntött, hogy régi, ám színes autóval indul Kuba fővárosának, Havannának a felfedezésére.

„A Buena Vista Social Club tagjai Kuba igazi legendái, az élő történelem, a zenekar, akit mindenki ismer, és akik bejárták a világot. Előző este egy méterről a vacsorával egybekötött 150 perces élő nagyzenekaros klubkoncertjükön lehettem jelen. Erre a hangulatra igazán nehéz szavakat találni de talán a képek majd segítenek benne.

Érdekesség, hogy több énekes is úgy zenélt, hogy a botot hátrahagyva elénk jött énekelni és utána visszament a színfalak mögé, majd újra segítségül hívta a járás segítő eszközt. Azonban a színpad, a zene, és az ének olyan hatással van rájuk, hogy addig, amíg ott vannak, minden bajuk elmúlik.

A Buena Vista Social Club egy havannai, főként sötétbőrűek számára létrehozott, az 1950-es években működött könnyűzenei klub volt, amelyben jellegzetes kubai zenét játszottak, a zenére pedig természetesen a teremben táncoltak.

A klubról 1996-ban Ry Cooder és Wim Wenders ugyanezen a néven dokumentumfilmet készített, amelyben a veterán kubai zenészek játszották a főszerepet. Az általuk kiadott album, majd a film világhírű lett, és a benne szereplő zenészekre ráragadt a Buena Vista Social Club név – ez lett az együttes neve is”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás