Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: fantasztikus élmény a Buena Vista Social Club koncertje – galéria

Zsolt utazása: fantasztikus élmény a Buena Vista Social Club koncertje – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: fantasztikus élmény a Buena Vista Social Club koncertje – galéria

Gasztro & Tourism

TK 18:00

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, belesett Kuba fővárosának, Havannának „éjszakai” életébe.

Utazási tanácsadónk korábban úgy döntött, hogy régi, ám színes autóval indul Kuba fővárosának, Havannának a felfedezésére.

„A Buena Vista Social Club tagjai Kuba igazi legendái, az élő történelem, a zenekar, akit mindenki ismer, és akik bejárták a világot. Előző este egy méterről a vacsorával egybekötött 150 perces élő nagyzenekaros klubkoncertjükön lehettem jelen. Erre a hangulatra igazán nehéz szavakat találni de talán a képek majd segítenek benne.

Érdekesség, hogy több énekes is úgy zenélt, hogy a botot hátrahagyva elénk jött énekelni és utána visszament a színfalak mögé, majd újra segítségül hívta a járás segítő eszközt. Azonban a színpad, a zene, és az ének olyan hatással van rájuk, hogy addig, amíg ott vannak, minden bajuk elmúlik.

A Buena Vista Social Club egy havannai, főként sötétbőrűek számára létrehozott, az 1950-es években működött könnyűzenei klub volt, amelyben jellegzetes kubai zenét játszottak, a zenére pedig természetesen a teremben táncoltak.

A klubról 1996-ban Ry Cooder és Wim Wenders ugyanezen a néven dokumentumfilmet készített, amelyben a veterán kubai zenészek játszották a főszerepet. Az általuk kiadott album, majd a film világhírű lett, és a benne szereplő zenészekre ráragadt a Buena Vista Social Club név – ez lett az együttes neve is”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria