Főzős rovat, amiben így tökre elfelejtenek főzni.
Szereztem be magamnak vöröslencsét, mert mindig is ki akartam próbálni, szóval ilyenkor jön a szokásos dolog, elkezdek receptek után kutatni az interneten. Amelyik a legszimpatikusabb, azzal fogom kipróbálni az új alapanyagomat. Nem vagyok vegetáriánus, sem vegán, de a húsmentes vöröslencsés bolognai teljesen jól hangzott első ránézésre.
El voltam kényeztetve, mert még videó is volt róla. Na mondom, nézzünk bele, hogy miképp készíti el ezt az ételt a recept feltalálója.
Hát Gordon Ramsay már az első fél percben felnyerített volna, mivel a blogger kijelenti, hogy a húsnak önmagában nincsen íze. Elképzelem, ahogy a vegán híradó bemondja állhírként, hogy emberek, a húsnak nincsen íze. Ne süssetek le egy natúr csirkemellet, mert nem lesz csirke íze. Még maga Berki Krisztián is megakad rajta, mert nem stimmel neki a kijelentés, és az már durva.
Ezen persze én nem akadok fenn, gondoljon ki mit akar, de azon már igen, hogy a FEM3 Café főzős rovatában egyszerűen nem főznek. Ott van a recept kitalálója, szépen ki vannak készítve az alapanyagok, de nem történik semmi.
A csaknem hat perces videóban tudjátok mit csinálnak? Pofáznak! Végigdumálják az egészet a főzés helyett. Abszolút semmit nem látunk a vöröslencsés bolognai elkészítéséből.
Na de van itt második felvonás, azonban a kaja már elkészült, tehát főzés itt se lesz. A hozzávalókat persze megmutatják, az egy pozitív dolog. Az ételt megkóstolják a végén, miután másfél percig bámulták és átbeszélték, hogy mivan benne, ami amúgy ki van írva oldalt. A műsorvezető ki is jelenti, hogy érzi a lencsét benne. (Hát, talán van benne.)
Viszont Szilvia gasztroblogger, így fent van a recept az oldalán, amit ide kattintva értek el. A műsor vicces, de az étel tetszik, így el fogom készíteni.