Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: Óriási élmény felfedezni Havanna színfalak mögötti részét – galéria

Zsolt utazása: Óriási élmény felfedezni Havanna színfalak mögötti részét – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: Óriási élmény felfedezni Havanna színfalak mögötti részét – galéria

Gasztro & Tourism

TK 18:00

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, az Amerikai Egyesült Államok után Kuba felé vette az irányt, és most Havannát járja körbe.

Utazási tanácsadónk Miami után elrepült Kubába, az utazás és az érkezés nem volt izgalommentes, ám végül sikeres volt.

„Először Havanna azon színfalak mögötti részét kerestem fel, ahova csak az a turista látogat el, aki tudja, hogy mit kell megnézni. Ezen a helyen óriási élmény a helyiekkel koktélozni, friss cukornád levet inni, elmenni a kedvenc pizzériájukba, és egy üveg víz áráért megkóstolni a kubai pizzát, ami lehet nem nyerné el a HACCP verseny dobogós helyeit, de eredeti és finom. Majd megnézni, amikor az utcai turkáló előtt sorban állnak, közelről látni egy internet teret és mindezt egy helyi vezetővel, aki úgy ismer minden házat, mint a tenyerét – ez az igazi Kuba, Havanna eldugott szeglete, de látni kell, ha itt járunk!

Ezután következett a gyönyörű óváros összes (nagyjából kilencszáz) épülete, ami több századon keresztül lejátszódó események szemtanúja volt, de mindnek megvan a saját története is. Stílusuk nem egyöntetű, főként a barokk, neoklasszicista és art deco jegyeivel találkozhatunk ezen a különleges helyen. Kuba fővárosának ez a kerülete az UNESCO kulturális világörökségének része, de az utcákon barangolva ez egy kicsit sem meglepő.

Az elmúlt tíz évben – amikor utoljára itt jártam – semmi nem változott vagy nem veszem észre, de abban egészen biztos vagyok, hogy itt megállt az idő és pont ezért olyan csodás Havanna. Mindenhonnan szól a zene, a koktélokat ellenben sokkal jobban készítik, mint egy évtizeddel ezelőtt: a mojitoba, a három éves rum mellé már belecsempésznek – az ital tetejére – egy-két kortyot a hét éves rumból is, ami zseniális ízt kölcsönöz az italnak! Az ételek egyszerűen fenomenálisak, nagyon tetszik, hogy például a homárt és a csirkét ugyanolyan áron lehet kapni. Ellenben az időjárás nem túl kegyes a turistákhoz, hiszen iszonyúan párás meleg van, de egy ilyen sétán ez senkit sem érdel, hiszen olyan helyeket barangolhatok be, mintha egy időutazáson vehetnék részt!

Állítom, hogy nincs a világon még egy ilyen város!”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria