promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elkéstünk a Tirpák Fesztiválról – galéria
Borítókép:  Promotions.hu
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hála égnek a fotósaink nem, szóval láthatjátok hogyan falatoztak boldogan az emberek, amikor még volt mit. Mi azonban naivak voltunk, szóval nem nagyon ettünk semmit.

Tősgyökeres nyíregyháziként első alkalommal mentem ki a Tirpák Fesztiválra, mivel életemben először néztem rá a menüre, és hát könnybe lábadt a szemem, amikor megláttam, hogy milyen ételeket próbálhatok ki.

Igazából a kóstoló brigádommal inkább csak tapasztalatot szereztünk, pedig kilókra számítottunk hasi tájékon. Az első az, hogy hiába az egész napos program, te ott 14 órakor már ne nagyon várj nagy kínálatot. A legtöbb főzőcsapat rég összepakolt, és a szafton kívül már nem nagyon volt semmi a bográcsokban. Szóval igen, ha kuriózum ételeket akarsz kipróbálni, akkor nem árt délelőtt ott lenni.

A végén már csak pár stand tartotta a frontot, de ugyebár ők vállalkozásként voltak jelen, és például négy kóstolójegyet kértek el a szarvas pörköltért krumplival.

Amit meg tudtunk kóstolni, az a fent említett pörkölt, zsíros kenyér, és az ellenállhatatlan strudli krumplival töltve. Amit ettünk, az kifogástalan volt. A szarvas porhanyós, a házi zsíros kenyér valóban házi, a strudli frissen sütve meg isteni.

Amit elterveztünk, hogy kipróbáljuk például a galambpörköltet, és leírjuk nektek milyen, hát abból nem lett semmi. Galambot maximum úgy ettünk volna, ha fogunk párat a Kossuth téren.

Lányos zavarunkban még a kaját se fotóztuk le, amit ettünk, de hát nagyon jó időben kezdtünk el tűző napon alkoholos italokat fogyasztani. Ez főleg azért történt, mert belekezdett a műsorába a Fásy Mulató. Már kérték páran, hogy zenekritikusként elemezzem azt a műsort, de nem fogom, remélem ezt mindenki megérti. Felesleges róla írni, annyira jó.

A fotósaink persze már kezdőstől kint voltak, szóval utólag láthatjuk, hogy miről maradtunk le. 

[[cikk2]]

Jövőre ígérem időben megyünk ki. Sőt, még lehet a zsűri mellé is bekuncsorogjuk magunkat, és annyi ételt fogunk megkóstolni, amennyit csak lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás