Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A tó közepén épült magyar falu az ország egyik legromantikusabb helye

A tó közepén épült magyar falu az ország egyik legromantikusabb helye

Gasztro & Tourism

A tó közepén épült magyar falu az ország egyik legromantikusabb helye

Gasztro & Tourism

CST 08:30

Elbűvölő hely, kellemes atmoszférával. Nyugalom és romantika.

A Bokodi-tó nagyon fiatal képződmény. 1960-ban felduzzasztották a közeli termőföldeken átfolyó Által-eret, hogy az oroszlányi Vértesi Erőműnek hűtőtava legyen. A víz hőmérséklete pedig az ipari tevékenység miatt alkalmas élőlények megtelepedésére, főleg halak számára kiváló. Így nem is meglepő, hogy rövid időn belül igazi horgászparadicsommá vált, a tó közepén pedig egy igazi kis cölöplábakon álló falu épült. A horgászházakhoz a partról induló hosszú és kanyargós stégek vezetnek.

Az elmúlt években a média nagyon felkapta a látványosságot, a közösségi oldalak szinte telítve vannak olyan képekkel, amelyeken a turisták a házakhoz vezető famonstrumokon pózolnak. 

Ez nem is meglepő, hiszen a rendkívüli látványosság gyönyörű környezetben található, ám meglátszik az emberi kéz és az ipari tevékenység is, általában az itt készült fotókon nem mutatják, de a tavat egy hatalmas szállítószalag vágja ketté, amely a márkushegyi bányaüzemből hordta a fekete szenet az erőműbe, annak 2015-ös bezárásáig.

A tó népszerűsége amúgy 2010-es évek elején kezdődött, az úszó falu ekkor került be a Microsoft keresőjébe háttérképként. Egy naplementében készült fotó tette világhíressé a tavat.

Pároknak szinte kihagyhatatlan romantikus program a hétvégére.

Borítókép: Profimedia

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria