promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A tó közepén épült magyar falu az ország egyik legromantikusabb helye
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elbűvölő hely, kellemes atmoszférával. Nyugalom és romantika.

A Bokodi-tó nagyon fiatal képződmény. 1960-ban felduzzasztották a közeli termőföldeken átfolyó Által-eret, hogy az oroszlányi Vértesi Erőműnek hűtőtava legyen. A víz hőmérséklete pedig az ipari tevékenység miatt alkalmas élőlények megtelepedésére, főleg halak számára kiváló. Így nem is meglepő, hogy rövid időn belül igazi horgászparadicsommá vált, a tó közepén pedig egy igazi kis cölöplábakon álló falu épült. A horgászházakhoz a partról induló hosszú és kanyargós stégek vezetnek.

Az elmúlt években a média nagyon felkapta a látványosságot, a közösségi oldalak szinte telítve vannak olyan képekkel, amelyeken a turisták a házakhoz vezető famonstrumokon pózolnak. 

Ez nem is meglepő, hiszen a rendkívüli látványosság gyönyörű környezetben található, ám meglátszik az emberi kéz és az ipari tevékenység is, általában az itt készült fotókon nem mutatják, de a tavat egy hatalmas szállítószalag vágja ketté, amely a márkushegyi bányaüzemből hordta a fekete szenet az erőműbe, annak 2015-ös bezárásáig.

A tó népszerűsége amúgy 2010-es évek elején kezdődött, az úszó falu ekkor került be a Microsoft keresőjébe háttérképként. Egy naplementében készült fotó tette világhíressé a tavat.

Pároknak szinte kihagyhatatlan romantikus program a hétvégére.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás