Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Zsolt utazása: New York-ban járva kihagyhatatlan Harlem – galéria

Zsolt utazása: New York-ban járva kihagyhatatlan Harlem – galéria

Gasztro & Tourism

Zsolt utazása: New York-ban járva kihagyhatatlan Harlem – galéria

Gasztro & Tourism

TK 14:50

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, belesett Amerika egyik legfontosabb városának északai életébe és „rettegett” kerületébe.

„A Manhattan-sziget északi részén holland telepesek alapították Nieuw Haarlemet a XVII. század végén. Közlekedési eszközök hiányában ez a terület sokáig elszigetelt maradt.

Az 1880-as évektől kezdve indult meg a bevándorlás és Harlem fejlődése, miután Manhattan északi részén kiszélesítették a metróhálózatot. A terület központja a 125. utca, amely az ikonikus Apollo színháznak, valamint üzletláncok boltjainak és éttermeknek ad otthont. Egyáltalán nem nagy szám...

A színház előtt a hírességek nevei ott vannak az aszfaltban hasonlóan, mint Hollywoodban, csak egy fokkal jobb színvonalon... és nem kell centiméterenkén elesnünk a gugoló turistákban.

Amit még ki kell emelnem az a gospel – egyszerűen szenzációs volt, amit előadtak. Az egyik templomban vagy egy tucat énekes adott elő egy koncertet – ez az, amit egy New York-ba érkező turistának feltétlenül látnia, és hallania kell!”

– írta Jurák Zsolt.

Borítókép: Jurák Zsolt fotója

Jurák Zsolt utazási tanácsadó 1980 óta a világ 112 országában járt, szinte mindenhol többször is, több mint 2 millió kilométert utazott, 11 hajóstársaság 46 útján volt, így több, mint egy évet töltött luxushajókon, 500 ezernél is több fénykép van a gyűjteményében, ami az utazásai során készült. Négy éve megalapította a World Travel Mastert. Élménybeszámolóival, írásaival rendszeresen jelentkezik oldalunkon.

Utazási tanácsadónk korábbi beszámolóiért kattintsatok ide!

Legolvasottabb hírek

Legújabb galéria