promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zsolt utazása: New York-ban járva kihagyhatatlan Harlem – galéria
Borítókép:  Jurák Zsolt fotója
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Utazási tanácsadónk, Jurák Zsolt, belesett Amerika egyik legfontosabb városának északai életébe és „rettegett” kerületébe.

„A Manhattan-sziget északi részén holland telepesek alapították Nieuw Haarlemet a XVII. század végén. Közlekedési eszközök hiányában ez a terület sokáig elszigetelt maradt.

Az 1880-as évektől kezdve indult meg a bevándorlás és Harlem fejlődése, miután Manhattan északi részén kiszélesítették a metróhálózatot. A terület központja a 125. utca, amely az ikonikus Apollo színháznak, valamint üzletláncok boltjainak és éttermeknek ad otthont. Egyáltalán nem nagy szám...

A színház előtt a hírességek nevei ott vannak az aszfaltban hasonlóan, mint Hollywoodban, csak egy fokkal jobb színvonalon... és nem kell centiméterenkén elesnünk a gugoló turistákban.

Amit még ki kell emelnem az a gospel – egyszerűen szenzációs volt, amit előadtak. Az egyik templomban vagy egy tucat énekes adott elő egy koncertet – ez az, amit egy New York-ba érkező turistának feltétlenül látnia, és hallania kell!”

– írta Jurák Zsolt.

[[galeria]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás